• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
Djurgården
DIF

Viktiga poäng för Mora, besegrade Djurgården

21 december 2018 21:58
Djurgårdens målvakt Robin Jensen sätts på prov. Han är nere på knä och täpper till vid sin vänstra stolpe när Moras Michael Haga skjuter. Djurgårdens Alexander Urbom är med på hack i häl på Haga.
#MIKDIF

Robin Jensen vaktade kassen i Djurgården och han fick det hett om öronen direkt. Mora hade fått tydliga order om att skjuta mer än i matchen innan och det gav effekt. 3-2 efter straffar och två tunga poäng in på kontot.


Mora kom till hemmamatch med två raka hemmasegrar i minnet. De skapade också ett kanonläge efter bara några sekunder och inledde med några frenetiska minuter. Även deras avslutning av periooden var stark, men däremellan var det Djurgården som hade spelet.

Dick Axelsson satte sitt första mål för säsongen senast, och nu kom det andra av bara farten. Ett skott som inte Janne Juvonen i Moraskassen kunde göra något åt, åtminstone inte enligt Axelsson.

– Det är kul när det funkar med målskyttet, jag får till ett slagskott som blir otagbart, sa Djurgårdens finurlige forward till C More i pausen.

Mora inledde andra perioden i numerärt överläge när Daniel Brodin satt utvisad. Det utnyttjade Spencer Abbott som satte 1-1 efter en minuts spel.

Mora kändes farliga och precis som i första perioden skapade laget lite kalabalik framför Djurgårdskassen vid flera tillfällen. Det lär ha varit enligt matchplan att lägga puckar mot mål efter att laget bara mäktade med elva skott på mål i den senaste matchen mot Luleå. I den här matchen fick de iväg hela 40 skott på mål.

Men Djurgården och Brodin fick sin revansch i slutminuten av perioden. Brodin positionerade sig sin vana trogen mitt i slottet och sköt därifrån in 1-2 med bara tolv sekunder kvar.

– Jag får iväg den snabbt i en trång yta, så den är jag nöjd med faktiskt. Annars en rörig period där det går fram och tillbaka. Vi kuggar fortfarande inte i vårt system riktigt, sa målskytten till C More.

Mora gav sig återigen ut på kvitteringsjakt, och lyckades utjämna snabbt i tredje. Kevin Gagné skickade pucken mot mål och Nils Carnbäck styrde in 2-2.

Moras jobb lönade sig till slut

Mora var klart hetare än Djurgården i spelet och var de som skapade flest lägen för att vinna under ordinarie tid. Men Robin Jensen spelade bra i bortakassen och matchen gick även förbi förlängningsstadiet. I straffläggningen satte Spencer Abbott sin straff vilket räckte till seger för Mora, en välbehövlig sådan.

– Skön seger, och puckarna bara trillar in nu för mig. Man får självförtroende när man gör mål och den här segern betyder jättemycket, sa Moras Nils Carnbäck, som gjort mål i två raka matcher, till C More.

– Jag tycker att det är okej i första, jättedåligt i andra och ganska bra i tredje. Vi ger bort pucken för lätt överlag, det är klart att detta inte är godkänt, sa en besviken Robert Ohlsson, Djurgårdens tränare, till C More.

Se highlights från matchen här.