• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Thuressons hattrick räckte inte för HV71

17 november 2018 17:32
#SKEHV71

Förhandssnacket handlade mycket om Skellefteås offensiv som man demonstrerade i torsdags mot Malmö. Laget gjorde hela nio mål och frågan inför matchen var om HV71 skulle hitta ett motmedel mot den västerbottniska offensiven.


Det förväntade trycket från hemmalaget uteblev i matchinledningen där HV71 spelade smart. Enda undantaget var i ett HV71-powerplay där Andreas Wingerli rann igenom bortalagets försvar och blev helt fri från mittzonen, men han lyckades inte överlista den storspelande Jonas Gunnarsson. Strax därefter tog i stället HV71, som vunnit de fyra senaste matcherna mot Skellefteå, ledningen när Andreas Thuresson direktsköt in pucken bakom Gustaf Lindvall.

– En fartfyllt match med mycket fram och tillbaka, tyckte Thuresson som också passade på att hylla Joakim Andersson för passningen till hans mål.

I den andra perioden fick Skellefteå islossning. Först var det en fenomenal passning bakom ryggen av Jimmie Ericsson som gav Mathis Olimb öppet mål och 1-1 var ett faktum. Därefter satte Petter Granberg sin första kasse efter återkomsten till Västerbotten när han pangade in ett direktskott bakom Gunnarsson. Där och då såg Skellefteå klart starkare ut, men Andreas Thuresson ville annat och styrde in 2-2 med sitt andra för kvällen.

– Mycket bättre period av oss där vi sätter tonen direkt. Tyvärr släpper vi in dem i matchen igen, ansåg Mathis Olimb i hemmalaget.

Hattrick men inte hjälteroll

Efter en trevande start på den tredje perioden tog hemmalaget över allt mer. Det var stundtals hårt tryck mot Jonas Gunnarsson i bortalagets målbur och till slut kom också 3-2-målet efter att Markus Lauridsens klubba oturligt gått av i ett uppspel från egen zon. Albin Eriksson tackade och tog emot och serverade Edwin Hedberg som gjorde mål för andra matchen i rad. Skellefteå fortsatte skapa lägen och HV71 såg inte ut att mäkta med någon kvittering, men tack vare ett sent powerplay och utplockad målvakt kom chansen med stort C. Andreas Thuresson fick pucken vid den bortre stolpen och rakade in sitt och HV71:s tredje för kvällen vilket tog matchen till en mållös förlängning. I straffläggningen såg det ut att bli en riktigt magisk kväll för Thuresson som satte sin straff, men unge Bollnäs-produkten Albin Eriksson stal hjälterollen genom att göra två raka straffmål och därmed ge hemmalaget bonuspoängen.

– Kag vet att jag är bra på straffar och det var skönt att sätta två, sa han efter matchen.

Det var Skellefteås tredje raka seger och börjar sakta närma sig topp 6.

– Det är bra go i gruppen nu och skönt att formsvackan verkar ha släppt, avslutade matchhjälten Albin Eriksson.

Se highlights från matchen här.