• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda förstörde Jonsson-Fjällbys återkomst

15 november 2018 22:05
#DIFFHC

Mycket av förhandssnacket handlade om Jonsson-Fjällbys återkomst i Djurgården. Publikfavoriten hann nätt och jämnt landa på svensk mark innan han kastades in i toppmötet med Frölunda. Det blev en assist för "Jägaren", men till slut stod bortalaget som segrare efter straffläggning.


Att det var toppmöte på Hovet gick inte att ta miste på då båda lagen kom ut starkt och ville sätta tonen. Inledningsvis var det Frölunda som vaskade fram de hetaste chanserna men efter att ha dödat ett boxplay var det powerplay-specialisten Emil Bemström som bröt dödläget när Joel Lundqvist satt i utvisningsbåset. Djurgårdsfansen höll säkert andan senare i perioden när storstjärnan Jacob Josefsson vred sig i plågor i en duell där han faktisk åkte på 2 + 10 minuters utvisning själv.

– Vi gör en okej period men kan ännu lite bättre, tyckte målskytten Emil Bemström som förklarade varför han gjort sju av sina tio mål i just powerplay så här:

– Det gäller att hitta en tajming och veta var man ska stå.

I den andra perioden var det dags för Jonsson-Fjällby att kliva in i handlingarna på allvar. Den snabbe ytterforwarden vände spelet och fick med sig radarpartnern från fjolårssäsongen Jonathan Davidsson. Jonsson-Fjällby hittade över med en perfekt diagonalpassning som Davidsson utnyttjade på bästa sätt och plötsligt hade Djurgården dubblerat sin ledning. Men Frölunda gav sig inte. Unge backen Filip Westerlund gav göteborgarna hoppet åter när han kvitterade med sitt första SHL-mål i karriären och i slutet av perioden gjorde Simon Hjalmarsson 2-2 i powerplay.

– Det var riktigt skönt, grabbarna var framme och gratulerade mig, konstaterade en glad Filip Westerlund i C Mores intervju.

– Tränarna vill att vi backar följer med upp så det är bara att sticka när chansen finns, la han till.

Frölunda straffade Djurgården

Isen låg fortfarande blank i den tredje perioden när Frölunda för första gången i matchen tog ledningen. Simon Hjalmarsson vann förtjänstfullt pucken i sarghörnet och hittade Jonathan Sigalet på den bortre stolpen som inte gjort något misstag. Och bortalaget höll ledningen långt om länge, innan ett annat nyförvärv i Djurgården, Petteri Wirtanen, lyckades kvittera efter fint passningsspel i offensiv zon. Det målet betydde 3-3 och blev det sista i ordinarie tid. I förlängningsspelet hann Djurgården spela powerplay och Ryan Lasch pricka undersidan av ribban på straffslag men några mål blev det inte. Straffläggning fick avgöra och där blev Frölundas Patrik Carlsson hjälte. I och med segern gick Frölunda förbi Djurgården i tabellen och ligger nu tvåa bakom serieledande Luleå.

Se highlights från matchen här.