• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
HV71
HV71

Femte raka hemmasegern för Timrå

27 oktober 2018 20:22
#TIKHV71

Att komma till Timrå och plocka poäng är inte lätt, det har fem lag fått erfara hittills. Mot HV71 kom lagets femte seger av fem möjliga på hemmaplan och trepoängaren ger laget en skjuts i tabellen.


HV71 kom till Timrå med två raka förluster och ett spel som lämnat en hel del i övrigt att önska. Det syntes i första perioden att det riktiga självförtroendet inte riktigt fanns där. Två raka powerplay utan att få till det och fortsatt lite rörigt i försvaret.

– Vi behöver vara mer ödmjuka, komma mer samlade och ha bättre passningar. Det är mycket som behöver bli bättre, sammanfattade HV71:s Simon Önerud till C More i den första periodpausen.

Timrå gjorde första periodens enda mål genom Vilmos Gallo som var lättad efter säsongens första balja.

– Det betyder otroligt mycket, man kan slappna av lite och förhoppningsvis innebär det att man kan få dit några till, sa han om målet.

HV71 jobbade på men hade fortsatt svårt att bemästra Timrås defensiv. Spelmässigt hade HV71 en del initiativ, men det ville sig inte riktigt i de sista detaljerna.

– HV71 tar över lite och vi måste upp igen i tredje, så känns det just nu, sa Timråbacken Johannes Kinnvall till C More.

Timrå fick en kanonstart på tredje perioden. Jacob Olofsson fixade 2-0 med en isare assisterad av första målskytten Vilmos Gallo efter knappa fyra minuters spel.

HV71 insåg allvaret och ökade trycket mot Timråkassen, men hade förtvivlat svårt att få till det där sista, och i powerplay var det fortsatt resultatlöst.

Oscar Sundh prickade ribban med ett fint skott med tio minuter kvar, och marginalerna var inte på gästernas sida. De försökte med urplockad målvakt i slutet och tryckte på hårt, fick in 2-1 genom Simon Önerud, men målet kom för sent när bara 26 sekunder återstod.

– Vi går för det och visar mer attityd. De andra perioderna är för mycket mellanmjölk i mitt tycke, sa HV71:s tränare Johan Lindbom till C More efter matchen.

Här hittar du highlights från matchen.