• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Hemma
HV71
HV71
Borta
Mora
MIK

Starkt krigande Mora tog meriterande bortaseger

25 oktober 2018 21:33
#HV71MIK

Trots två tidiga underlägen i den första perioden kunde ett urstarkt kämpande Mora vända och till slut vinna med klara siffror över HV71. "Vi är väldigt effektiva och försvaret håller dem på utsidan", sa målvakten Isak Wallin.


Publiken i Kinnarps Arena fick se en riktig målfest i första perioden. Det började bra när den glödheta kedjan med Mattias Tedenby, Sebastian Wännström och Markus Ljungh fixade 1-0 redan efter 1:41, Ljungh målskytt och de andra assist.

Mora slog tillbaka direkt och Michael Haga fick ett skott på benet som letade sig in bakom Felix Sandström i hemmakassen kort senare.

Men Tedenby slog sedan till igen med ett riktigt snyggt mål (se highlights) fram till 2-1 efter knappa åtta minuters spel. Återigen blev glädjen kortvarig när Matt Bailey kämpade in kvitteringen för Mora på nytt mindre än två minuter senare.

När perioden led mot sitt slut trampade Michael Keränen in hela vägen till HV-kassen och lirkade in 2-3 för Mora.

– Nej så här vill vi inte spela, jag är besviken. Vi är efter över hela banan, så här kan vi inte hålla på då förlorar vi idag, sa en självkritisk Markus Ljungh, HV71, till C More i pausen.

Moras hårda jobb var effektivt

Inte fortsatte det speciellt mycket lyckosammare för hemmalaget. Visst tryckte HV71 på stundtals, men Mora kämpade frenetiskt. 11-4 i skott i andra perioden, men 0-2 i mål. Mora gick alltså upp till 2-5 i mittakten genom mål av Emil Aronsson och Ryan Johnston.

HV71 försökte naturligtvis att satsa allt framåt i tredje perioden, men Moras uppoffrande spel och starka självförtroende från de två första perioderna blev för mycket att övervinna för smålänningarna.

– Jag är otroligt, otroligt besviken på hur vi genomför matchen i egen zon, misstagen radar upp sig, sa HV71:s tränare Johan Lindbom till C More efter slutsignalen.

– Vi är väldigt effektiva, vi har inte så många chanser men sätter dit dem. Försvaret håller dem på utsidan, en klart godkänd match, sa Moras målvakt Isak Wallin, betydligt gladare.

Här hittar du highlights från matchen.