• Huvudsponsorer

Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Idag 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Färjestad höll undan i klassikermötet

20 oktober 2018 21:10
#FBKDIF

Den var en intensiv, chansrik och rafflande batalj mellan Färjestad och Djurgården i Löfbergs Arena på lördagskvällen. Hemmalaget plockade samtliga tre poäng efter en stark tredjeperiod - trots Djurgårdens tunga slutforcering där stockholmarna reducerade två gånger om.


I klassikermötet mellan Färjestad och Djurgården var det värmlänningarna som inledde med dunder och brak. Vassast möjlighet i inledningen hade Oskar Steen, som efter en elegant servering av Mikael Wikstrand styrde pucken strax utanför.

När Albin Lundin visades ut kom - till slut - också målet för Färjestad. Med fyra sekunder kvar till att gästerna skulle bli fulltaliga ringde det bakom Adam Reideborn som till slut fick kapitulera, när Joakim Nygård skrev in sig i målprotokollet.

– Vi har pratat mycket om att vara mer aggressiva och inte ge motståndare så mycket tid med pucken. Det lyckas vi med idag tycker jag och det är bara att fortsatta, sade Färjestads målskytt till C More i pausen.

I mittenakten blev spelet mer böljande och innehöll en rad fina målchanser. Inom loppet av bara någon minut fick Djurgården ett friläge genom Daniel Brodin samt en gyllene chans från nära håll när Jakob Lilja avslutade ett två mot ett-läge - och efter det bröt sig hemmalagets Jesper Olofsson loss åt andra hållet och blev helt ren mot Reideborn. Siffrorna hölls dock nere och inte ens när Joakim Nygård revs ner och Färjestad Karlstadlaget fick straff, kunde Linus Johansson överlista Adam Reideborn.

Men till slut skulle det dock ringa - och det för bortalaget. I ett starkt powerplayspel hittade Jonathan Davidsson över med en passning till Jacob Josefson som slog till direkt och ställningen var 1-1 inför den tredje perioden.

"Får aldrig initiativet"

Färjestad var tillbaka i första periodens mönster när laget klev in i den tredje. Värmlänningarna matade på rejält och skapade ett bastant tryck - vilket också skulle ge utdelning. Johan Ryno satte hemmalaget åter i förarsätet och inte alltför långt senare var ledningen dubblad till 4-1 efter att Linus Johansson och Oskar Steen gjort varsitt mål.

Färjestads tremålsledning blev för stor för Djurgården, som dock bjöd på en enorm slutforcering och reducerade två gånger om. Robert Ohlsson chansade genom att plocka Reideborn hela nio minuter från slutsignalen och då kunde Emil Bemström skicka in den första reduceringen med ett snabbt dragskott. Med endast ett fåtal sekunder kvar tryckte Jakob Lilja in ytterligare en reducering - men närmare än så kom inte stockholmarna.

– Jag är inte nöjd med den här matchen - vi är för dåliga idag. Vi har problem med båda passningsspel och skridskoåkning vilket påverkar vårt attacksspel och gör att vi aldrig riktigt får ta initiativet i den här matchen, summerade en missnöjd Robert Ohlsson för C More efter slutsignalen.

Se highlights från matchen här.