• Huvudsponsorer

Söndag Sön 5 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Idag 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

HV71 stod emot Skellefteå - knep två poäng

29 september 2018 18:10
#SKEDIF

Ett vilt kämpande HV71 tog med sig två poäng från bortamötet med Skellefteå efter seger med 3-2 efter straffar. Det hårda jobbet, och en straffhjälte i Oscar Sundh säkrade gästernas första bortavinst för säsongen.


Innan nedsläpp hyllades Skellefteås trotjänare Pontus Petterström för hans tidigare insatser i klubben, och efter den ceremonin kom ett laddat Skellefteå ut till spel där man satte bra fart mot HV71.

Gästerna stod dock emot, och växte in i matchen och skapade också en hel del lägen mot Mantas Armalis i hemmamålet. Lagen spelade i ett högt tempo. Något som tog ut varandra en del chansmässigt.

– Vi spelar bra tycker jag, och sätter bra press på Skellefteå. Det gäller att vi gör jobbet ordentligt nu när vi fått en lite knackig säsongsstart, sa Simon Önerud i HV71 till C More.

Kopiöst jobbande HV71

Den andra perioden fortsatte med ett starkt jobbande HV71 som hela tiden gjorde det så svårt man kunde för Skellefteå. Ett Skellefteå som blev frustrerat och som inte kom till några klara chanser.

Istället kom HV71 att öppna målskyttet när Kristofer Berglund kontrade in 0-1 och distinkt avslutade sitt friläge. I powerplay kom också 0-2 när Simon Önerud från nära håll kunde peta in pucken bakom Mantas Armalis.

Den tredje perioden kom dock att enbart handla om Skellefteå. Hemmalaget bombade på framåt och HV71 fick slita ont för att stå emot. Jimmie Ericsson reducerade till 1-2 och några minuter senare var det kvitterat genom Oscar Möller.

Skellefteå hade sedan bud på mer, men matchen gick till straffar efter en böljande men mållös förlängning. Väl där satt det hårt inne, men efter en lång straffläggning var det Oscar Sundh som tog på sig matchvinnarrollen när han smällde in avgörandet.

Se highlights från matchen här!