Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Mora
MIK

Ny Djurgårdsseger, tre poäng från Josefson

27 september 2018 21:52
#DIFMIK

Djurgården fortsätter ånga på i SHL. Mot Mora var laget effektivt och vann med klara siffror igen. Jacob Josefson visade återigen vilken viktig spelare han blir för stockholmarna och han leder nu poängligan.


Djurgården har en riktig kanonkedja på gång med Jacob Josefson, Jacob Lilja och Daniel Brodin. Trion har öst in poäng hittills och mot Mora small det redan efter 25 sekunder.

Josefson och Lilja stod för förarbetet och Brodin var den som rakade in pucken i nät.

Chockstart för Mora såklart, men gästerna lyckades ta sig samman och vaska fram en del lägen i den första perioden som efter starten förblev mållös.

I andra perioden fick Djurgården utdelning med hjälp av både medstuds och skicklighet. Josefson satte 2-0 via en Moraspelare, Sebastian Strandberg 3-0 på en fin flippassning från Dick Axelsson och Emil Bemström 4-0 i powerplay, hans tredje i den spelformen så här långt in på säsongen.

– Det är skitkul, har kommit in i laget väldigt bra, sa Bemström till C More i pausen.

Mora hade en hel del lägen att näta, men hade inte det riktiga flytet.

– Vi spelar bra och har mycket puck, men det är utdelningen som inte kommer, sa Moras Alexander Hilmersson.

"Jag hoppas att det fortsätter"

Adam Reideborn spelade bra i hemmakassen. Mora försökte även i tredje att få hål på burväktaren. Det satt långt inne, men till slut kom det. Mindre än fem minuter återstod när Marek Daloga krutade in 4-1 som också blev slutresultatet.

Jacob Josefsson noterades förutom målet för två assist och han har nu gjort fenomenala nio poäng på de fyra inledande matcherna.

– Jag hade inte tänkt på att göra mycket poäng från början, försöker bara spela stabilt spel i båda ändarna. Men det är kul och jag hoppas att det fortsätter, sa Josefsson till C More efter matchen.