• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Whitney och Södergran showade - Linköping krossade rivalen

20 september 2018 22:10
#LHCHV71

Ny seger i hemmaborgen och en riktig knockout. Linköping körde över HV71 i det laddade E4-derbyt - ledda av en mycket målfarlig duo.


Seger i premiären och på torsdagen fortsatte Linköping att bjuda hemmapubliken på anledningar att fira. I det heta rivalmötet med HV71 inledde visserligen gästerna från Jönköping klart bäst, med ett piggt offensivt spel som skapade chanser. Fyra minuter in slog dock Linköping till. En offensiv puckvinst ledde fram till att Joe Whitney lämnades ren med Felix Sandström, en möjlighet som nyförvärvet utnyttjade.

Med ett rappt avslut sköt Whitney ledningen till Linköping, som därifrån tog över matchen. Dubbla utvisningar på hemmalagets Mattias Bäckman gav HV71 läge att flytta fram spelet och Andreas Thuresson tvingade Jonas Gustavsson till en vass räddning. Målvakten och hans försvar stod emot HV71-pressen och med en minut kvar till periodvilan kom också 2-0. Återigen straffades HV71 av Linköpings starka presspel, pucken hittade fram till Chad Billins och Johan Södergran styrde avslutet i nät.

Succén Södergran: "Är väl bara att fortsätta"

Gästerna från Jönköping skulle dock väcka nerv tidigt in i mittperioden. Ett backskott från Didrik Strömberg styrdes i nät av Andreas Thuresson, med viss tur då pucken tog på ett Linköpingsben. HV71 fick därmed den start man önskade på mittenakten och sköljde fram över isen med härlig fart. Laget radade under en treminutersperiod upp chanser, men utan att kunna utjämna.

Istället svarade Linköping upp med en snabb omställning, där Fredrik Karlström fint hittade in till Dan Pettersson och 3-1. Målet gav hemmalaget andrum efter HV71-pressen och östgötarna tog alltmer över intiativet igen. Ledningen var också två mål stor inför slutperioden - då stängde Linköping snabbt butiken. Redan efter 1.49 styrde Joe Whitney in sitt andra för kvällen och kort därefter avslutade Johan Södergran ett klassiskt klapp klappspel med att sätta dit 5-1. Målet var ungtuppens andra i matchen, som Linköping vann stort.

– Jag försöker göra det så bra som möjligt och vara så effektiv som möjligt. Jag försöker göra det som jag är bra på. Det är väl bara att fortsätta antar jag, log tvåmålsskytten Södergran i intervju med C More.

Här hittar du highlights från matchen.