• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Idag 25 Januari Jan
Måndag Mån 27 Januari Jan
Onsdag Ons 29 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Whitney och Södergran showade - Linköping krossade rivalen

20 september 2018 22:10
#LHCHV71

Ny seger i hemmaborgen och en riktig knockout. Linköping körde över HV71 i det laddade E4-derbyt - ledda av en mycket målfarlig duo.


Seger i premiären och på torsdagen fortsatte Linköping att bjuda hemmapubliken på anledningar att fira. I det heta rivalmötet med HV71 inledde visserligen gästerna från Jönköping klart bäst, med ett piggt offensivt spel som skapade chanser. Fyra minuter in slog dock Linköping till. En offensiv puckvinst ledde fram till att Joe Whitney lämnades ren med Felix Sandström, en möjlighet som nyförvärvet utnyttjade.

Med ett rappt avslut sköt Whitney ledningen till Linköping, som därifrån tog över matchen. Dubbla utvisningar på hemmalagets Mattias Bäckman gav HV71 läge att flytta fram spelet och Andreas Thuresson tvingade Jonas Gustavsson till en vass räddning. Målvakten och hans försvar stod emot HV71-pressen och med en minut kvar till periodvilan kom också 2-0. Återigen straffades HV71 av Linköpings starka presspel, pucken hittade fram till Chad Billins och Johan Södergran styrde avslutet i nät.

Succén Södergran: "Är väl bara att fortsätta"

Gästerna från Jönköping skulle dock väcka nerv tidigt in i mittperioden. Ett backskott från Didrik Strömberg styrdes i nät av Andreas Thuresson, med viss tur då pucken tog på ett Linköpingsben. HV71 fick därmed den start man önskade på mittenakten och sköljde fram över isen med härlig fart. Laget radade under en treminutersperiod upp chanser, men utan att kunna utjämna.

Istället svarade Linköping upp med en snabb omställning, där Fredrik Karlström fint hittade in till Dan Pettersson och 3-1. Målet gav hemmalaget andrum efter HV71-pressen och östgötarna tog alltmer över intiativet igen. Ledningen var också två mål stor inför slutperioden - då stängde Linköping snabbt butiken. Redan efter 1.49 styrde Joe Whitney in sitt andra för kvällen och kort därefter avslutade Johan Södergran ett klassiskt klapp klappspel med att sätta dit 5-1. Målet var ungtuppens andra i matchen, som Linköping vann stort.

– Jag försöker göra det så bra som möjligt och vara så effektiv som möjligt. Jag försöker göra det som jag är bra på. Det är väl bara att fortsätta antar jag, log tvåmålsskytten Södergran i intervju med C More.

Här hittar du highlights från matchen.