• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

Behrn Arena kallar - löser Djurgården andraplatsen?

9 mars 2018 15:00
#ÖREDIF

Med kontraktet redan säkrat sätter Örebro punkt för sin säsong på hemmais. Behrn Arena gästas av Djurgården - motiverade till att hämta hem poäng i sin kamp för att försvara andraplatsen.


Formkollen

Det satt hårt inne, men i säsongens näst sista match kom slutligen vinsten som betyder att Örebro Hockey spelar i SHL även 2018/2019. Nyckelmötet borta mot Mora blev en ren styrkedemonstration av Örebro, som trampade ifrån med ledning in den första perioden. Marcus Weinstock och Sakari Manninen fyllde på med varsitt mål i andra respektive tredje perioden och segern landade till sist vid klara 3-0. Det skickade upp Örebro på 57 poäng - sex före Mora under strecket. Vinsten var Örebros tredje i rad och närkingarna visar form när det behövts som mest.

– Det är oerhört skönt att inte behöva spela med kniven mot strupen i den sista mtchen. Jag tycker att det var lite så här vi spelade i början av säsongen, kommenterade Marcus Weinstock för C More efter vinsten.

Djurgården fortsätter att hålla fast vid den andraplats som stockholmarna så länge haft greppet om. Gårdagen hemma på Hovet resulterade i både vinst och tre poäng, sedan HV71 slagits tillbaka med 5-2. Det betydde på samma gång ett trendbrott för Djurgården, då laget kom till spel med dubbla nederlag i bagaget. Formen har pendlat en tid för Robert Ohlssons lag, men tabelltvåan sitter kvar i förarsätet i jakten på topplaceringen. Med två poäng och 24 plusmål ner till Frölunda tyder det mesta på att endast en poäng är allt som krävs borta mot Örebro.

Läget i lagen

För femte matchkvällen i rad mönstrade Örebro under torsdagen ett lag utan backduon Alexander Hellström och Gustav Backström. Arvid Aronsson saknades också alltjämt samtidigt som Kalle Olsson var ny in på skadelistan.

René Bourque var igår äntligen tillbaka i spel för Djurgården och levererade en assistpoäng direkt. Trion med Tom Nilsson, Gustav Possler och Lukas Vejdemo var däremot alla kvar på frånvarolistan dit Daniel Brodin anslöt sig.

Noterbart Örebro

– Lagets formtopp har sammanfallit med Eero Kilpeläinen återtåg mellan stolparna. Finländaren har fått chansen och verkligen tagit den, nu med två raka hållna nollor.

– Marcus Weinstocks fullträff senast innebar poäng i den fjärde matchen i följd för forwarden.

Noterbart Djurgården

– Den som väntar på något gott sägs det - och det är exakt vad Alexander Urbom fick uppleva på torsdagskvällen. Backen smällde in karriärens första SHL-mål i sin 163:e ligamatch.

– Med storspel genom hela säsongen har Adam Reideborn etablerat sig som nummer ett i målvaktsligan. Inför avslutningen är burväktaren i överlägsen ledning med 93,78 %.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFHV71.