• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

Behrn Arena kallar - löser Djurgården andraplatsen?

9 mars 2018 15:00
#ÖREDIF

Med kontraktet redan säkrat sätter Örebro punkt för sin säsong på hemmais. Behrn Arena gästas av Djurgården - motiverade till att hämta hem poäng i sin kamp för att försvara andraplatsen.


Formkollen

Det satt hårt inne, men i säsongens näst sista match kom slutligen vinsten som betyder att Örebro Hockey spelar i SHL även 2018/2019. Nyckelmötet borta mot Mora blev en ren styrkedemonstration av Örebro, som trampade ifrån med ledning in den första perioden. Marcus Weinstock och Sakari Manninen fyllde på med varsitt mål i andra respektive tredje perioden och segern landade till sist vid klara 3-0. Det skickade upp Örebro på 57 poäng - sex före Mora under strecket. Vinsten var Örebros tredje i rad och närkingarna visar form när det behövts som mest.

– Det är oerhört skönt att inte behöva spela med kniven mot strupen i den sista mtchen. Jag tycker att det var lite så här vi spelade i början av säsongen, kommenterade Marcus Weinstock för C More efter vinsten.

Djurgården fortsätter att hålla fast vid den andraplats som stockholmarna så länge haft greppet om. Gårdagen hemma på Hovet resulterade i både vinst och tre poäng, sedan HV71 slagits tillbaka med 5-2. Det betydde på samma gång ett trendbrott för Djurgården, då laget kom till spel med dubbla nederlag i bagaget. Formen har pendlat en tid för Robert Ohlssons lag, men tabelltvåan sitter kvar i förarsätet i jakten på topplaceringen. Med två poäng och 24 plusmål ner till Frölunda tyder det mesta på att endast en poäng är allt som krävs borta mot Örebro.

Läget i lagen

För femte matchkvällen i rad mönstrade Örebro under torsdagen ett lag utan backduon Alexander Hellström och Gustav Backström. Arvid Aronsson saknades också alltjämt samtidigt som Kalle Olsson var ny in på skadelistan.

René Bourque var igår äntligen tillbaka i spel för Djurgården och levererade en assistpoäng direkt. Trion med Tom Nilsson, Gustav Possler och Lukas Vejdemo var däremot alla kvar på frånvarolistan dit Daniel Brodin anslöt sig.

Noterbart Örebro

– Lagets formtopp har sammanfallit med Eero Kilpeläinen återtåg mellan stolparna. Finländaren har fått chansen och verkligen tagit den, nu med två raka hållna nollor.

– Marcus Weinstocks fullträff senast innebar poäng i den fjärde matchen i följd för forwarden.

Noterbart Djurgården

– Den som väntar på något gott sägs det - och det är exakt vad Alexander Urbom fick uppleva på torsdagskvällen. Backen smällde in karriärens första SHL-mål i sin 163:e ligamatch.

– Med storspel genom hela säsongen har Adam Reideborn etablerat sig som nummer ett i målvaktsligan. Inför avslutningen är burväktaren i överlägsen ledning med 93,78 %.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFHV71.