• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Mora
MIK

Engstrand stor hjälte när Mora vann på Hovet

3 mars 2018 20:47
#DIFMIK

Djurgården gjorde som de så ofta brukar göra på Hovet, tog kommandot och spelade en bättre hockey än motståndet. Men vad hjälpte det när Mora bars fram av en frenetiskt kämpande defensiv och en målvakt som stod på huvudet.


Även om det målmässigt var en jämn match mellan Djurgården och Mora och även om Mora stretade emot väl, så blev det som så ofta när Djurgården spelar den här säsongen. Stockholmarna äter sig in i matcherna och tar med sin frenetiska skridskoåkning ofta över tillställningarna. Så också idag. Men en spelmässigt god insats leder inte alltid till tre poäng, eller ens till två. Men det var Djurgården som tog kommandot. Efter tre spelade minuter vispade Jesper Pettersson upp en backhand från nära håll efter förarbete från Marcus Davidsson. Ganska snabbt lyckades Andrew Rowe kvittera för Mora. Rowe gjorde målet efter John Perssons framspelning som tvingade Joacim Eriksson till en sidledsförflyttning.

Ju längre första perioden led desto mer tog Djurgården över. Och i upptakten av andra kom också ledningsmålet direkt. Daniel Brodin gjorde bara 23 sekunder in på perioden sitt första mål den här säsongen. Djurgården stack upp direkt och Brodin fick chansen efter fin uppåkning och backhandpass från Patrik Lundh.

– Jag kände på mig att snurrpasset skulle komma och det var skönt att se den gå in. Vi ska köra på som vi har gjort. Skjuta mycket och skapa lägen och på så sätt göra fler mål, sa Brodin till C More efter det vackra målet.

Om sin egen väg tillbaka till toppformen, efter att ha gjort comeback för några veckor sedan efter många månaders frånvaro, säger Brodin så här:

– Det har blivit mer och mer istid och idag tycker jag det känns väldigt bra.

Och spelmässigt var det ofta väldigt bra för Djurgården, men med ett tajt spelande motståndarlag och en målvakt som står på huvudet blev det inte riktigt som publiken på Hovet hade tänkt sig. I den tredje perioden kvitterade Mora genom David Kase och Christian Engstrand i Moramålet tog genom ett fantastiskt målvaktspel inta bara matchen till förlängning, utan väl i spelet tre mot tre gjorde även Engstrand en utomordentlig insats. Djurgården fick powerplay i förlängningen, ett powerplay som hade resulterat i seger om det inte var för Engstrand. Matchen gick till straffar och det var en sådan afton för Mora och Engstrand, en sådan afton som innebar att allt gick deras väg till slut. Engstrand kommenterar sin sista räddning på Jonathan Davidssons sista straff.

– Jag får den på höften eller undre benskyddet. Det var lite småsvettigt idag kan man säga. Idag lyckas vi pilla in två mål och får med oss lite poäng hem. Vi måste vinna allt som är kvar, det är så det är, sa Engstrand till C More apropå Moras avslutning och försök att undvika kval.