• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Djurgården
DIF

Daniel Brodin äntligen tillbaka

8 februari 2018 11:20
Nyhet

Till kvällens bortamatch mot Växjö är Daniel Brodin en av tretton forwards som är uttagna.
– Det ska bli skitkul. Man har väntat länge medan man stått och sett så många matcher från läktaren och från soffan. Jag är taggad, säger Daniel Brodin.


Det var i en landskamp Tre Kronor mot Lettland i april 2017 åkte Daniel Brodin på en olycklig smäll. En magnetröntgen senare och det konstaterades att korsbandet i knät är helt av.

En lång rehabilitering senare är nu alltså Brodin äntligen redo för matchspel igen. I nästan tio månader har han slitit på med sin rehab som både varit tråkig, rolig och plågsam.

– Men jag har ändå tagit steg för steg och det har varit en motiverande. Även när jag fick gå på is. Och så har det varit kul att vara med grabbarna i laget också. Det har varit en bra stämning.
– Och jag har haft en grym hjälp av ”Schumi” (Christian Schumacher fysioterapeut i DIF), ”Jimpa” (Jimmie Ölvestad, fystränare), ”Matte” (Mattias Gustavsson, naprapat) och ”Bengan” (Bengt Gustafsson, läkare). Glad att de tagit sig tid för de har hjälpt mig sjukt mycket.

"Har lagt ner mycket tid på rehabiliteringen"
Att Daniel Brodin lagt ner mycket tid på sin rehabilitering är något som huvudtränare Robert Ohlsson instämmer i.
– Vilken resa han har gjort. Han har lagt ner hela sin själ i det här för att komma tillbaka. Det är otroligt häftigt att se hur mycket tid han lagt ner på det här. Han har varit här varje dag från morgon till eftermiddag.

Stödet under rehabiliteringen har även kommit från Daniel Brodins fru, Emilia Brodin, som till vardags spelar i Djurgården Fotboll - då även hon ådrog sig en korsbandsskada - men ett par månader innan.
– Emilia har varit sjukt viktigt för mig. Lite konstigt att båda var skadade samtidigt, men det har varit skönt att veta exakt vad som skulle hända i varje situation. Jag visste vad som skulle hända efter operationen, att man kunde mål dåligt i början och så vidare. Vi var tillsammans 24/7. Jag menar, andra man känner jobbar ju och har sitt liv, så man kan nog bli ensam vid en sån här skada.

En järnkamin

I Daniel Brodin får Djurgården tillbaka en spelare som förra säsongen var en viktig pjäs i laget. Robert Ohlsson öser lovord om nummer #34 när han får möjlighet att berätta vad han tillför.
– ”Brodda” är en hårt jobbande energispelare som alltid tävlar. Han tacklas mycket och är ofta framför mål där det händer. En kulturbärare. Man pratar ofta om djurgårdsspelare som järnkaminer och Brodin är en järnkamin.

Se kvällens match mot Växjö på CMore - här

Till matchen på Hovet på lördag mot Karlskrona - boka här