• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
HV71
HV71

Sent avgörande när HV71 vann mot Mora

21 december 2017 21:33
#MIKHV71

Mora och HV71 bjöd på en känslofylld och jämn match där segrande HV71 gick ifrån först i slutet av matchen. Robin Figren gjorde tredje och låg bakom det fjärde när han fick ikläda sig rollen som matchvinnare.


Den 30 november gästade Mora Jönköping och bortamatch mot HV71. Då vann HV71 med hela 5-0. Nu var Mora ute efter revansch och fick ett par tidiga möjligheter till spel fem mot fyra. Men det ville sig inte riktigt, även om Mathias Bromé hade en rökare i ribban.

I spel med lika manskap var det HV71 som var lite vassare, men det var fortfarande mållöst när signalen för första perioden ljöd.

– Helt okej ändå, vi är nöjda med 0-0 och att vi är inne i smeten igen, sa Moras tränare Mattias Karlin till C More.

Ja Mora hade till skillnad från HV71, som spelade match i tisdags, inte spelat på elva dagar. I andra vann HV71 skotten med 15-7 och nu började även målen att trilla in.

Kevin Stenlund satte det första och gav HV71 ledningen i numerärt överläge, men Mora kvitterade bara några minuter senare genom Michael Haga, som därmed gjorde sitt första mål i Moratröjan.

Hemmalaget drog i andra perioden på sig inte mindre än fem tvåminutersutvisningar och det var stundtals riktigt grinigt på isen. Detta utnyttjade gästerna. Lawrence Pilut fick kanske inte sitt livs träff, men pucken dalade ändå in bakom Christian Engstrand och det var bortaledning, 1-2 efter två perioder.

Sent avgörande av HV71

I tredje fick Mora chansen att spela fem mot fyra i fyra raka minuter, men HV71 försvarade sig riktigt bra och redde ut det. 1-2 stod sig länge, men sen small det til ordentligt under slutminuterna.

Robin Figren satte 1-3 efter 18:14 och Anton Bengtsson 1-4 en minut därefter. Det var alltså avgjort och Moras mål fram till 2-4 betydde inget mer än att Andrew Kozek fick göra mål i sin debut för nya klubben.

– Det känns alltid skönt att vinna sista matchen innan ett uppehåll, sa HV71:s Fredrik Pettersson-Wentzel till C More.