• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Tionde hemmasegern för Djurgården

7 december 2017 21:27
#DIFLHC

Djurgården visade upp ett riktigt fint spel i hemmamatchen mot Linköping. Sex mål framåt vittnar om en frejdig offensiv som Linköping för dagen inte kunde matcha.


Djurgården kom ut starkt i matchen och fick omgående chansen i numerärt överläge. Ingen utdelning då och istället fick Linköping motsvarande läge en stund senare. Hemmalaget klarade nästan av hela boxplayspelet, men med två sekunder kvar av det satte Eddie Larsson 0-1 med ett välriktat dragskott.

Men Djurgården kom tillbaka och i nästa powerplay satt kvitteringen. Linus Hultström sköt i stolpen direkt och efter ytterligare tryck mot bortakassen kunde René Bourque få dit en retur.

Det skulle bli mer innan den första periodvilan, och det var ett brödrapar som såg till att det stod 2-1 efter första perioden. Jonathan Davidsson spelade fram brorsan Marcus som satte sitt andra mål för säsongen.

Det blev samma antal mål i andra perioden, och samma antal mål till respektive lag. Djurgården var det spelförande laget och radade upp långa anfall. Stundtals var det riktigt bra spel och René Bourque och Andreas Engqvist blev deras målskyttar. Linköpings mål gjordes av Jimmy Andersson. 4-2 efter två perioder och Andersson var inte nöjd.

– Vi är inte med, det känns som att de får skapa lägen på oss från ingenting och då är det svårt att spela. Djurgården är bra och vi saknar den lilla procenten och då kan det se ut så här. Men det kan gå snabbt och vi ska ut och vända tillbaka det här, sa han till C More i pausen.

"Vi är ett av lagen där uppe"

Ja Djurgården gör en bra match med ett frejdigt anfallsspel. Linköping skapade lite nerv genom att göra 4-3 i powerplay genom Nick Sörensen, men hemmalagets kraft tog ut sin rätt. Lukas Vejdemo svarade för en fin individuell insats vid 5-3 och Linus Johansson styrde in 6-3. Stockholmarna tog därmed sin tionde hemmaseger för säsongen, och den uppmärksamme noterar också att periodsiffrorna i tredje även där blev 2-1.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi får till hur vi vill spela med fart in i anfallen, inte bara att checka fast dem högt. Skönt att hjälpa laget till segrar såklart. Vi är ett av lagen där uppe men vet samtidigt att vi måste vara ödmjuka och göra jobbet bra hela tiden, sa Djurgårdens Andreas Engqvist till C More efter slutsignalen.

{A}