• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Färjestad
FBK

Davidsson stekhet - Djurgården vann kraftmätningen

3 november 2017 21:45
#DIFFBK

Hovet kokade i klassikermötet med Färjestad - en match där Jonathan Davidsson sköt Djurgården närmare tabelltoppen.


Tabelltrean mot serieledaren inför ett utsålt Hovet - då gick Djurgården på knock. Redan i det första bytet låste laget fast pucken i offensiv zon och med 42 sekunder på klockan stötte Lukas Vejdemo in ledningspucken från nära håll. Målet var talande för en matchupptakt som hemmalaget dominerade, med aggressivitet och tyngd i spelet.

Lagom när Färjestad hämtat sig small det sedan igen. Marcus Davidsson drev upp en kontring, spelade över till brorsan Jonathan och han skickade upp 2-0 i nättaket. Under periodens slutskede tilltog pressen från Djurgården, som bokstavligen talat tryckte ner Färjestad mot egen målgård. Stefan Steen levererade flera vassa räddningar och höll ställningen till vilan.

Färjestad med 18 skott i slutperioden

Fyra minuter in i mittenakten kom istället reduceringen från Färjestad sedan Dick Axelsson mött upp en retur centralt. Matchbilden var även totalt motsatt den föregående periodens, med ett gästande lag som styrde det mesta. Robert Ohlsson tog tidigt timeout, men Djurgården fick inte stopp på utvecklingen. Ledningen behölls ändå trots en vass dubbelchans för målskytten Axelsson.

I slutperioden fortsatte Färjestad sin jakt, men spelet jämnades ut och lagen drev upp ett högt tempo. Sex minuter från slutet kastade sig Jonathan Davidsson iväg i en kontring och forcerade in sitt andra mål för kvällen. Det betydde 3-1, siffror som trots en kolossal Färjestadsanstormning stod sig. Djurgården närmade sig därmed i tabelltoppen och har imorgon chansen att sänka rivalen på nytt.

– Det är fantastiskt kul att spela hockey! Jag är lite missnöjd att jag inte hängde någon i andra, men det är roligt att vi vinner. Nu har vi en match imorgon att se fram emot, kommenterade Jonathan Davidsson för C More.