• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Idag 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Växjö
VLH

Segertåget Växjö måste tygla glödhete Bourque

8 oktober 2017 10:00
#DIFVLH

Växjö är fortsatt utan förlust och stormar fram genom serien. Ett annat lag som går starkt är Djurgården, anfört av ett succéartat nyförvärv.


Formkollen

Formen pekar rakt uppåt i Djurgården. Stockholms stolthet har i tur och ordning sänkt Brynäs, Skellefteå och Rögle och inkasserat nio poäng. Det har gett effekt på tabellen och Djurgården utmanar rejält i det översta skiktet. På hemmais har det dessutom blivit vinst i båda de spelade matcherna - faktum är att Djurgården inte förlorat på Hovet sedan i februari.

Vilket motstånd är bäst lämpat att försöka sätta stopp för den sviten? Jo, Växjö som hittills gått rent i SHL 2017/2018 på så sätt att laget ännu inte förlorat. Samtliga sex matcher har gett vinst och smålänningarna har ständigt hittat ett sätt att nöta ner sitt motstånd. Det visade Växjö inte minst i torsdags, då ett tvåmålsunderläge vändes till vinst med 5-2 hemma över Mora.

Läget lagen

Djurgården har flera matcher i följd ställt upp utan vare sig Daniel Brodin eller Markus Ljungh i truppen. Senast saknade tränare Robert Ohlsson även sin backpjäs David Bernhardt.

Nyförvärvet Ben Youds var i torsdags tillbaka från skada och säsongsdebuterade för Växjö. Smålänningarna fick däremot nya avbräck i Elias Pettersson och Joel Persson.

Håll ögonen på

Med mål fem matcher i rad har René Bourque satt djupa avtryck. Djurgårdens omtalade nyförvärv skapade delade känslor inför säsongen från expertisen, men har levererat på en mycket hög nivå. Efter sex mål och tre assist är motståndarna varnade för det NHL-meriterade kraftpaketet.

Notera att

– Växjös danske talang David Madsen fick chansen att göra SHL-debut i torsdags. 18-åringen tackade för förtroendet, nätade direkt i debuten och inledde vändningen som gav tre poäng.

– Det var fjärde gången som Växjö vände underläge till seger - på bara sex spelade matcher.

– Målskyttet imponerar hos Djurgården, som fick islossning mot Rögle. 6-2-vinsten där ger totalt 20 gjorda mål.

– Marcus Högström har tagit ett enormt ansvar och toppar istiden i hela SHL. Backen har matchats i snitt 26:06 per match.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFVLH.