• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Hemma
Mora
MIK
Borta
HV71
HV71

Moras dystra svit bruten efter Perssons hattrick

7 oktober 2017 17:42
#MIKHV71

Moras dystra trend stannade vi fyra förluster. I lördagens hemmamöte med HV71 stod laget för en mäktig vändning - signerad John Persson.


Mora var på jakt efter ett trendbrott då hade förlorat de fyra senaste matcherna. Gästande HV71 ville dock annat och hade redan efter drygt fyra och en halv minut dragit ifrån till 0-2. Först gjorde Bill Sweatt 1-0 med sin första poäng i HV-dressen innan David Ullström uttökade med en styrning. Mora skulle kort därefter få ett numerärt överläge, ett överläge klubben förvaltade på bästa sätt. Morasonen Alexander Hilmerson blev målskytt när han tryckte in pucken förbi Linus Söderström för sitt första SHL-mål. Ett hårt jobbande hemmalag skulle också få till en kvittering innan pausvilan när John Persson rakade in 2-2.

"Redde ut det"

I den andra perioden skulle John Persson fullborda vändningen med sitt andra mål för kvällen. I numerärt överläge pricksköt han in pucken i mål. Perssons fina eftermiddag skulle efter 11:12 bli ännu bättre. Med en styrning från nära håll lyckades han göra sitt tredje mål i matchen och hans tre raka mål vände underläge 1-2 till ledning 4-2 för Mora.

– Det är väldigt bra i andra perioden. Vi började vinna kamperna. Det är skönt att göra mål, men vi har en viktig period kvar här. Det var nog i AHL någon gång jag gjorde ett hattrick senast, sa Moras John Persson i C More.

I den tredje perioden ångade gästerna på för att komma ikapp, men det skulle krävas en märklig sargstuds efter 17:20 innan Engstrand kapitulerade igen. Max Wärn var det som snappade upp pucken och skapade nerv i matchen. Den tog dock Emil Aronsson död på dryga minuten senare när han rakade in 5-3 i öppen kasse.

– Vi redde ut det till slut. Det är skönt att få göra mål igen. Jobbar vi hårt och gör det vi ska kan vi ge oss själva en chans att vinna varje match, sa Moras Emil Aronsson i C More.