• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Ska Skellefteå slå Djurgårdsspöket?

30 september 2017 10:00
#DIFSKE

Djurgården vann tre av fyra möten med Skellefteå förra säsongen. Nu är det ett gäng bortastarka och revanschsugna västerbottningar som gästar - och ett Djurgården som inte har förlorat på hemmaplan sedan februari.


Formkollen

Djurgården har blandat och gett i inledningen av årets upplaga av SHL. Förlusten i premiären mot HV71 följdes upp av en övertidsseger hemma mot Malmö innan man föll mot Luleå med uddamålet. Till eftermiddagens match kommer man med en 3-1-seger mot Brynäs i bagaget där framförallt backarna stack ut och blev matchhjältar. Jesper Petterssons och Marcus Högströms mål i den tredje perioden fixade Djurgårdens första seger på bortaplan och nu går man för att plocka sin andra raka på hemmaplan.

Skellefteå har haft en trevande säsongsinledning. Två vinster och två förluster har det blivit där storsegern mot Rögle följdes upp av en dramatisk historia mot Växjö. Hemma i Skellefteå Kraft Arena gick man mållösa efter Viktor Fasths storspelande i en match som smålänningarna vann med 1-0. Det är dock på bortaplan västerbottningarna har visat sig starka såhär långt och det är säkerligen ett revanschsuget Skellefteå som vill återgå till sitt solida målskytte.

Läget i lagen

På skadelistan för Djurgården återfinns fortsatt Tom Nilsson, Daniel Brodin och Markus Ljungh.

I och med Bud Holloways återkomst i senaste matchen mot Växjö, är Johan Alm den ende som saknas i Skellefteå.

Notera att

– Djurgården vann 3 av 4 matcher mot Skellefteå förra - säsongen inklusive sina två hemmamatcher.

– Skellefteå har plockat full pott på bortais såhär långt.

– Djurgårdsbacken och målskytten Marcus Högström hade imponerande 24:03 istid i Gävle senast.

– Poängligaledande Joakim Lindström gick poänglös i förlustmatchen mot Växjö.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFSKE