• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Fredag Fre 16 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården klara för slutspel

9 mars 2017 21:27
Matchrapport

Med tre nästan livsviktiga poäng på spel ikväll klev Djurgården ut på Skellefteås hemmais. Efter en sen kvittering av Skellefteå tvingades matchen till förlängning, redan där var Djurgården klara för åttondelsfinal men Matt Anderson passade även på att skjuta DIF till en övertidsvinst och utökad segersvit.


Hemmalaget gick ut stenhårt och pressade tillbaka Djurgården minuter in i första perioden. Men det var inte så DIF hade tänkt spela den här matchen utan med ett gäng hårda tacklingar och snabba skär var spelet snabbt utjämnat. Så pass att Skellefteå hade svårt att få igång sitt egna spel medan Djurgården pressade på ordentligt och satte stopp för alla SAIKs försök att ta sig fram till mål.

Därför var Linus Hultströms projektil in i mål extra skön och en bra belöning på Djurgårdens press. Assisterad av Ville Varakas sköt Hultström sitt pricksäkra direktskott mot mål, en puck som direkt hittade en lucka på Joni Ortio i målet. Djurgården som genast fick kvitto på sitt hårda slit stressade SAIK om möjligt ännu hårdare och hemmalaget fick problem att skapa något alls med pucken.

När hemmalaget tog sin in i Djurgårdszonen var det stundtals riktigt farligt och då kändes det extra tryggt med en storspelande Adam Reideborn i målet. Målvakten var med på direktskott, farliga returer och kluriga skott på nära håll, han tog samtliga skymd såväl som oskymd.

Djurgårdsledningen intakt

Skellefteå gick ut snäppet piggare än Djurgården och ordnade sig själva ett par ordentliga lägen tidigt i den andra perioden. Adam Reideborn var snabbt med på noterna, speciellt viktig blev han när Bud Holloway laddade ett rappt direktskott som var ruskigt nära att gå in.

Hemmalaget fortsatte att vara lite hetare perioden igenom och känslorna började bubbla upp ordentligt. Djurgården var dock snabba på kontringar och efter en farlig sådan blev det gruff framför Skellefteåmålet. Mitt i smeten av svart-gult stod Matt Anderson och delade ut en mängd kängor åt höger och vänster. Till hans undsättning kom bland andra kapten Calle Ridderwall, någon som SAIK slet ordentligt i. Resultatet på gruffet blev en varsin utvisning på de båda lagen.

Djurgården drabbades av flera utvisningar och stockholmarnas defensiv sattes på prov ordentligt och det skulle dröja länge innan SAIK hittade någon lucka på Reideborn. DIF blev fastnypta i egen zon under flera långa sekvenser och visst blev det en hel del trötta ben på isen.

Men försvaret höll ut och framförallt Adam Reideborn blev periodens trygghet, Skellefteå fortsatte att vara mållösa inför tredje perioden och såhär långt låg Djurgården på en skön nionde plats.

Sen kvittering av Skellefteå

Periodpausen gjorde Djurgården gott och energin på isen liknade mer spelet i den första perioden. DIF hade mer kontroll på pucken än vad Skellefteå hade, även om hemmalaget var farligare i sina uppspel.

En riktigt spännande match blev det precis som tidigare möten den här säsongen. Linus Johansson var ruskigt nära att utöka ledningen till 2-0 när han skickar in pucken i ett öppet mål. Med stor portion tur lyckades dock Ortio stöta till pucken så den gick nära stolpen på fel sida. Annars turades lagen om att sätta precis press mot målen och spelet pendlade friskt mellan zonerna.

Det var få avblåsningar och perioden blev hektiskt för Skellefteå som jagade mål och Djurgården som försökte freda sitt. Stockholmslaget backade däremot inte hem utan fortsatte att pressa offensivt vid varje möjlighet.

Flera utvisningar hade drabbat Djurgården tidigare under matchen och i tredje perioden blev det dags för powerplay. Skellefteå som har ligans bästa boxplay släppte inte till några farligheter för DIF och hemmalaget var snabbt med fem utespelare igen.

När någon Skellefteåspelare var i närheten av Reideborn kokade känslorna upp direkt och ett tydligt exempel på det var när Patrik Lundh och Alexander Falk bokstavligen stormade mot två motståndare.

Det blev en hög av spelare precis framför målet och Reideborn blev ordentligt skyddad. Men med knappa två minuter kvar av matchen plockade Skellefteå ut sin målvakt och med sex man mot fem lyckades hemmalaget spräcka Reideborns långa målnolla. Målet kom av Pär Lindholm och den kvitteringen tvingade matchen till en förlängning.

I förlängningen drabbades Skellefteå av en utvisning och det skulle kosta SAIK extrapoängen. I numerärt överläge, spel fyra mot tre kunde Matt Anderson kliva in och skjuta Djurgården till en övertidsvinst. Med kvällens vinst blev Djurgården klara för åttondelsfinal och placeringen i grundserien blev en tionde plats. Säsongen tog alltså inte slut ikväll utan nästa hemmamatch blir på måndag den 13 mars, se till att stötta laget till en ännu längre segersvit!