Pressinformation

ACKREDITERING

Vi har två olika ackrediteringar som gäller på våra hemmamatcher.

1. Säsongsackrediteringar

2. Matchackrediteringar

Ackrediteringar ska ske senast klockan 17:00 dag före match. Plats kan ej garanteras till de som ansöker om matchackrediteringar.

Ackrediteringar görs senast 17:00 dagen före match till [email protected].

Ackrediteringar ges endast till arbetande journalister och fotografer som har uppdragsgivare för aktuell match. Uppdragsgivaren ska skicka in ackrediteringsförfrågan.

Förtur ges till större medier.

Frilansjournalister- och fotografer ackrediteras inte till våra matcher såvida de inte har ett specifikt uppdrag från en uppdragsgivare. Uppdragsgivaren ska skicka in ackrediteringsansökan.

Ansökningar sker endast via e-post till [email protected] 

PRESSENTRÉ

Pressentrén öppnar 90 minuter före matchstart.

Hovets pressentré är belägen på kortsidan mot Nynäsvägen bredvid entré 11. 

Globens pressentré är belägen bredvid entré 4, mitt emot Globen Shopping.

PRESSRUM

Pressrummet i Hovet är beläget på entrénivå vid sektion A24 (spelarbåssidan). Pressläktaren är rakt ovanför pressrummet. Efter matchens slut finns ett arbetsrum på isnivå tillgängligt, vilket är samma rum som används till presskonferensen. Observera att detta inte är tillgängligt före eller under matchen.

Pressläktaren i Globen är belägen på mittenetaget, längst upp på sektion B23. Efter att du gått in i pressentrén ligger pressläktaren på motsatt sida. Gå till höger - vid entré 6 på kortsidan tar du rampen upp en våning - gå sedan vidare till B23 och upp för läktaren.

INTERNET

Trådlöst internet finns tillgängligt på våra matcher. I Hovet används MEDIA-nätverket och inloggningsuppgifter fås på plats. I Globen används ett annat nätverk och information om vilket samt inloggningsuppgifter får man på plats.

PRESSKONFERENS

Presskonferensen startar cirka 15 minuter efter matchslut.
Presskonferensen på Hovet sker i rummet “Bösses” som är beläget på isnivå. I spelargången tar man första höger och går sedan rakt fram. Be pressvärdarna om hjälp så visar de vägen dit.

Presskonferens i Globen sker i fotografrummet “Loge 1” i anslutning till mixed zone. Från pressläktaren kommer du hit genom att ta trapphuset direkt från pressläktaren två våningar ner. När du kommit längst ner går du rakt fram genom dörren till det runda blå trapphuset. Gå längst ner i trapphuset så kommer du direkt till mixed zone.

OMKLÄDNINGSRUM

Omklädningsrummet är endast öppet för C More före och efter match enligt avtal med ligan. Intervjuer med övriga medier sker senast från och med fem minuter efter att sista spelare kommit till omklädningsrummet. Be en pressvärd om en spelare så plockar vi ut spelaren så snart som möjligt. Om flera skrivande medier vill intervjua samma spelare ber vi er göra intervjun samtidigt.

I Globen görs intervjuerna i mixed zone efter att spelarna kort samlats i omklädningsrummet.

TV-intervjuer måste göras vid en backdrop.

Förtur för intervjuer ges i turordning enligt ligans riktlinjer.

1. C More

2. Sveriges Radio

3. Sveriges Television

4. TV4

5. Aftonbladet

Observera att endast C More får göra intervjuer före matchstart, på isen samt i pauser. Inga intervjuer sker på vägen till omklädningsrummet.

FOTOGRAFER

Ackrediterade fotografer tilldelas plats på antingen isnivå eller läktare. Önskemål om placering skickas så tidigt som möjligt till informationsansvarig men kan inte garanteras.

Placeringar

6 st platser uppdelat på 2 fotobås

3 st centrerade läktarplatser

Det är även tillåtet att fotografera runtom sargen.

Regler för fotografer

• Fotografer i fotobåsen måste bära hjälm. Ett fåtal lånehjälmar finns.

• Mittenbåset är reserverat för sändande tv-bolag. Eventuell fotografering därifrån görs efter överenskommelse med tv-bolaget.

• Inga väskor eller trebensstativ är tillåtna i läktaröppningarna.

• Blixt får inte användas.

PARKERING

Vi har ingen pressparkering utan hänvisar till ordinarie parkeringar i Globenområdet.

TRANSPORT

Från Arlanda tar det ca 20 minuter med Arlanda Express till Stockholms Central. Med taxi tar det ca 30-40 minuter till Hovet beroende på trafiksituation.

Från Stockholms Central tar du tunnelbanans gröna linje 19 till station Globen.

Taxi Kurir 08-300 000

Taxi Stockholm 08-150 000  

TRÄNINGAR  

Djurgården Hockeys träningar är öppna för pressen, med undantag för matchdagar. Vi hänvisar till att göra inför-matchintervjuer till dessa, företrädesvis träningen före matchdag.  

Entré sker genom Globen Gate på Arenavägen 35. Var beredd att uppvisa presslegitimation.  

För att kunna varsko spelare och ledare och förvarna centralvakten ber vi att media meddelar DIF Hockey presskontakt dagen innan om att de vill närvara på träningen och vem de vill intervjua.  

På matchdagar tillåts inga intervjuer med tränare eller spelare, vare sig på plats eller via telefon.

Intervjutiden sträcker sig till cirka 15 minuter efter att spelaren klivit av isen. Intervjuer görs vid isen om inget annat är överenskommet med spelaren. 

Presskontakt: otto.marand (@) difhockey.se.  

INTERVJUFÖRFRÅGNINGAR  

För längre intervjuer och reportage, kontakta presskontakt Otto Marand:   

otto.marand (@) difhockey.se.