Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Mikael Samuelsson slutar

26 mars 2015 09:07

Det blir ingen ytterligare säsong i Djurgården för Mikael Samuelsson. Den 38-årige forwarden väljer i stället att sluta med ishockeyn.


Samuelsson debuterade i Södertäljes A-lag redan 1995/1996. Därefter har han representerat klubbar som San José, New York Rangers, Pittsburgh, Florida, Vancouver och Detroit. Bland höjdpunkterna hittar vi ett VM-guld, OS-guld och Stanley Cup-guld med Detroit.
Inför den här säsongen vände Mikael Samuelsson hem till Sverige igen. Det blev totalt 37 grundseriematcher och 26 poäng (13 mål och 13 assist) för den högerfattade forwarden.
Har det varit svårt att ta beslutet?
- Både ja och nej. Jag kände under säsongen att det lutade mer åt det. Mina skador kom mer och mer och min träning i slutet var i stort sett bara rehabträning. Då tränar man för att överleva i stället för att bli bättre och då är det tufft att hålla i.
Djurgårdens vice VD K-G Stoppel om Mikael Samuelssons beslut:
- Det blev ju bara en säsong i Djurgården för Micke. Med tanke på hans erfarenhet var det otroligt viktigt för oss att ha honom i klubben under den här säsongen. Trots hans skadeproblem bidrog han med både rutin och poäng. Vi har full förståelse för hans beslut och jag hoppas att vi någon gång får ta del av hans kunskap och erfarenhet som ledare i framtiden.
Här nedan kan du lyssna på en exklusiv intervju med Samuelsson där han berättar om karriären och sitt beslut att spela ishockey.