• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Tisdag Tis 3 December Dec
Idag 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan

Mikael Samuelsson slutar

26 mars 2015 09:07

Det blir ingen ytterligare säsong i Djurgården för Mikael Samuelsson. Den 38-årige forwarden väljer i stället att sluta med ishockeyn.


Samuelsson debuterade i Södertäljes A-lag redan 1995/1996. Därefter har han representerat klubbar som San José, New York Rangers, Pittsburgh, Florida, Vancouver och Detroit. Bland höjdpunkterna hittar vi ett VM-guld, OS-guld och Stanley Cup-guld med Detroit.
Inför den här säsongen vände Mikael Samuelsson hem till Sverige igen. Det blev totalt 37 grundseriematcher och 26 poäng (13 mål och 13 assist) för den högerfattade forwarden.
Har det varit svårt att ta beslutet?
- Både ja och nej. Jag kände under säsongen att det lutade mer åt det. Mina skador kom mer och mer och min träning i slutet var i stort sett bara rehabträning. Då tränar man för att överleva i stället för att bli bättre och då är det tufft att hålla i.
Djurgårdens vice VD K-G Stoppel om Mikael Samuelssons beslut:
- Det blev ju bara en säsong i Djurgården för Micke. Med tanke på hans erfarenhet var det otroligt viktigt för oss att ha honom i klubben under den här säsongen. Trots hans skadeproblem bidrog han med både rutin och poäng. Vi har full förståelse för hans beslut och jag hoppas att vi någon gång får ta del av hans kunskap och erfarenhet som ledare i framtiden.
Här nedan kan du lyssna på en exklusiv intervju med Samuelsson där han berättar om karriären och sitt beslut att spela ishockey.