• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 2 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Fredag Fre 30 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt

Norell har skrivit på för ett nytt år

26 maj 2015 09:25

I dag skrev Robin Norell på ett nytt kontrakt med Djurgården och han kommer därmed att spela i Djurgården även nästa säsong. Kontraktet är skrivet på ett år.


Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården, tycker att Robin Norell har tagit kliv i sin utveckling och är därför nöjd med att Norell stannar i Djurgården ytterligare ett år:

- Sedan Robin Norell åkte iväg till Chicago efter säsongen har vi haft en diskussion om att förlänga med honom eftersom vi tycker att han tagit kliv i sin utveckling. Han är tidigt i sin karriär och är en rörlig back som även är väldigt fysisk. Vi har jättegoda förhoppningar om att han fortsätter sin fina utveckling och att vi kan nyttja honom i ytterligare ett år.

Känns det bra att han väljer att stanna ett år till i Djurgården?

- Ja, han har testat på AHL men han säger själv att det är en bra utbildningsmiljö att vara kvar här i Sverige och spela för Djurgården. Vi tar tacksamt emot hans önskan att spela här och han stärker upp vår redan lovande utvecklingsbara backbesättning som vi har, säger Joakim Eriksson.

Robin Norell själv är mycket nöjd med att vara klar för spel i Stockholms Stolthet även kommande säsong.

- Det ska bli jättekul. Ny säsong, nya möjligheter. Jag ser det som en väldigt rolig och spännande resa det här året, säger Robin Norell.

Hur har dialogen gått mellan dig och Djurgården?

- Den har gått bra. Kontraktet gick ut för någon månad sedan och jag har varit över i USA och spelat hockey. De har hört av sig emellanåt och frågat hur det har gått. Nu är det skönt att vara hemma och ha fått skriva på.

Du var över i USA ett ganska bra tag?

- Ja, jag var borta i över sex veckor i Chicagos farmarlag Rockford Icehogs. Jag bröt fingret några veckor innan jag åkte så jag fick börja med att träna lite, gå på is och till slut läkte fingret. Då fick jag chans att spela match. Det gick ganska bra och jag fick spela de tre sista matcherna. Jag fick förtroende och bra med istid så jag är nöjd med min insats och jag hoppas att de är nöjda med vad de har sett.

En klassisk fråga. Där spelar man ju på mindre rink. Hur acklimatiserade du dig för det?

- Det var inte så jobbigt för mig för jag hade i stort sett tränat fyra veckor innan på is. Jag hade vant mig bra för att komma in och spela match. Självklart är det skillnad på smalare rink, det är mindre hörn och man får mindre tid i försvarszonen i hörnen men med ett antal träningar innan så gick det bra.

Du var där med en annan djurgårdsspelare, Robin Press. Ni har varit över tillsammans förut så det känns som att ni har fått en liten conneciton?

- Ja, det har vi absolut fått. Vi är riktigt bra polare nu. Man kan säga att vi är Chicagopolare, vi träffades när vi åkte dit och nu spelar vi i samma lag. Det ska bli riktigt kul.

Vad händer för dig den här veckan på Hovet?

- Den här veckan händer inte så mycket. Jag har skrivit på i dag, testat lite utrustning och snackat med alla killar i laget. Sen har jag faktiskt ledigt den här veckan för jag har haft fullt upp sen säsongen tog slut. Nu har jag ledigt en vecka för att ta ikapp lite. Sen är det på med träning igen.