Markus Ljungh förlänger till 2018
Publicerad: 2015-06-17

Markus Ljungh har förlängt sitt kontrakt med Djurgården till och med april 2018. Därmed är han klar för ytterligare tre säsonger i djurgårdströjan. 

Markus Ljungh kom till Djurgården inför säsongen 2012/2014 och gjorde förra säsongen sin första säsong i SHL. Efter en säsong med mycket istid och 27 poäng har Djurgårdens sportsliga ledning förlängt hans kontrakt till och med april 2018. Joakim Eriksson ser stor utvecklingspotential i Markus Ljungh och ser förläningen som ett viktigt steg för klubbens framtid. 

- Det känns oerhört bra att säkerhetställa att han är hos oss i tre år till. Vår utveckling som förening är beroende av sådana som Markus som hade ett fantastiskt första år i SHL. Det är vår melodi in i framtiden, att vi vill utveckla och fostra unga spelare och att de i sin tur hjälper och driver utvecklingen tillbaka till toppen av Sverige och förhoppningsvis hela Europa.

Vad har Markus för styrkor?

- För mig är centrarna den viktigaste ingrediensen i ett fungerande hockeylag och Markus är duktig offensivt och en bra avslutare, men också otroligt bra i sin defensiv. Han har en bra skridskoåkning, en bra arbetsmotor och klarar av att bära mycket istid. Sedan finns det väl alltid utvecklingsområden som tekningar och närkampsspel, men ingen är färdigutbildad i en så ung ålder. Jag ser egentligen inga begränsningar för Markus, säger Joakim Eriksson.

Markus Ljungh, som är inne på sin fjärde säsong i Djurgården, trivs bra i klubben och är nöjd med sin egen utveckling i klubben hittills

- När jag kom hit så var jag bara en i gänget och jag försökte jobba hårt varje dag för att förtjäna min istid. Nu har jag vuxit fram och blivit en ledare i gruppen, en roll jag gärna tar. Det här blir min fjärde säsong i Djurgården och jag har utvecklats varje år både som person och spelare. Djurgården vill satsa på mig och både jag och min familj trivs bra här i Stockholm. Vi har en bra känsla och tror att Djurgården har något bra på gång både den här säsongen och i framtiden, säger Markus Ljungh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Djurgården Hockey