Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan

Duon förlänger med Djurgården

15 mars 2016 11:10

Två förlängningar inför framtiden är klara. Henrik Eriksson och Mikael Ahlén fortsätter i Djurgården även kommande säsonger. Eriksson förlänger med tre år och Ahlén med två år.

– Det är två spelare som går in i sin bästa tid som spelare. De går in i sin peakperiod både fysiskt och utvecklingsmässigt vilket vi tycker är positivt, säger strategiske sportchefen Joakim Eriksson.


– Det är två spelare som spelar som järnkaminer, det vill säga är väldigt jobbiga för motståndarna att möta och som fullföljer sina närkamper och som varje dag driver sin träning till det yttersta och som alltid spelar matcherna med all den energi som de har.

– Därigenom är de som klippt och skurna för en checking line-roll. Det är två spelare som är underskattade även i det övriga spelet. Båda två är duktiga i special teams, både i box play och i att stå framför mål och skymma målvakten. Det är också två spelare som besitter väldigt goda informella ledaregenskaper, säger Joakim Eriksson.

Nuvarande lagkaptenen Henrik Eriksson kom till Djurgården som junior 2006/07 och debuterade i A-laget 2007/08. Under denna säsong gjorde han sin 300:e match i djurgårdströjan i seriesammanhang och har nu spelat 307 grundseriematcher för klubben. Det för honom in på 20:e plats över de som spelat flest matcher för Djurgården sedan Elitseriestarten 1975.

– Henke är lagkapten och har varit assisterande tidigare. Han är en informell ledare och förebild i laget men också delaktig och involverad i vår organisation i övrigt på ett väldigt fint sätt. Därför känns det jättekul och spännande att förlänga med djurgårdaren Henke Eriksson i ytterligare tre år.

– Henke har haft en ganska tung säsong bakom sig där han fått vikariera i väldigt många olika positioner och till och med spelat center under en del av säsongen. Hans förmåga att kunna anpassa sig och spela i olika roller är en egenskap som vi gillar hos honom, säger Joakim Eriksson.

Henrik Eriksson själv tvekade inte en sekund på att skriva på ett nytt kontrakt när han fick frågan:

– Det är otroligt hedrande och kul att få vara en fortsatt del på den här resan vi påbörjat och det är med glädje som jag har skrivit på.

– När jag fick förfrågan om att vara kvar så fanns det inte så mycket att tveka på. Det är en oerhört stimulerande och givande miljö att träna och utvecklas i. Jag vill vinna SM-guld och det är i Djurgården som jag vill göra det.

"Har varit djurgårdare sedan barnsben"

Mikael Ahlén har även han spelat i Djurgården sedan junioråldern och SHL-debuterade i en match 2006/07. Efter en säsong i Nordamerika återvände han till Djurgården. Efter en säsong blev det spel i Nybro och Troja-Ljungby (där han i den senare klubben var lagkapten de två sista säsongerna). Ahlén kom ännu en gång tillbaka till Djurgården och var med och förde upp klubben till SHL redan första säsongen. Totalt har det blivit 169 A-lagsmatcher för Ahlén i djurgårdströjan.

- Micke Ahlén är den som mest står upp för sina lagkamrater när det blir hett på isen. Det som är kul att se med Micke är att han i årets träning har utvecklat sig med sin skridskoåkning och sitt spel med pucken. Det hoppas vi att han fortsätter göra dessa två år även om det är hans fysiska spel som är grundingrediensen som gör att vi förlänger med honom, säger Joakim Eriksson.

– Jag har varit djurgårdare sedan barnsben. När jag var yngre och såg upp till djurgårdshjältar som Nichlas Falk vågade jag inte ens drömma om att själv få sätta på mig djurgårdströjan och spela i Djurgården. Därför är det en stor ära för mig att spela här idag. Djurgården har förtroende för mig och det ska jag förvalta, säger Mikael Ahlén.