Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan

Hanna Olsson har skrivit på för två nya år

27 juni 2018 14:00
Nyhet

Djurgårdens stjärnspelare Hanna Olsson har förlängt sitt kontrakt med oss i ytterligare två år.


Hanna Olsson har varit en av Djurgårdens absolut bästa spelare de säsonger hon spelat i klubben. Senaste säsongen gjorde hon 46 poäng på 26 matcher. Nu är hon klar för en fortsättning.

– Jättekul att vi kommit överens med Hanna om två nya år. Hon har varit den stora svenska talangen och trots sin ringa ålder varit med länge i landslaget, och kommer vara en stöttepelare där även i fortsättningen. Hon är även en av stöttepelarna i vår verksamhet och en viktig pusselbit för att bygga långsiktighet och bli en framgångsrik SDHL-förening, säger Djurgårdens vice VD K-G Stoppel.

Hanna Olsson har varit i Djurgården i tre år. Inför denna säsong stod hon i valet och kvalet mellan collegehockey på andra sidan Atlanten eller fortsatt spel i DIF.
– Det känns jättebra att det är klart. Det är i Djurgården jag vill spela i och utvecklas ännu mer i. Jag känner att jag har tagit stora kliv som hockeyspelare och person. Fått ett bra jobb vid sidan av på Max Matthiessen, där jag hoppas kunna utvecklas lika mycket som på isen med utbildningar internt samtidigt som jag kombinerar ishockey. Det är viktigt att tänka på framtiden efter hockeyn och den karriären.

SDHL har utvecklats sedan Hanna Olsson gjorde sin första säsong i ligan - och tar fortsatta steg framåt.
– Det går inte att jämföra med mitt första år när jag spelade med HV71. Ligan är mycket jämnare, du kan inte säga innan säsongen vilka som ska vinna. Det kunde man faktiskt göra då. Det är en högre nivå och tuffare och mer seriöst i klubbarna. Sedan tycker jag att det är bra att få in spelare utifrån. Jag anser att de utländska spelarna höjer nivån på vår liga. Att OS-spelare från Kanada och USA vill till vår liga är ett gott betyg.

Nu väntar alltså två nya säsonger för Hanna Olsson. Några nya lagkamrater har anslutit och dessutom en ny tränare i form av amerikanskan Alana Blahoski.
– Det ska bli jättekul att få lära känna henne, både hennes bakgrund och filosofi, säger Hanna Olsson, som vill se en resultatmässigt bättre säsong.

– Vi kommer komma mer mentalt förberedda. Vi måste fokusera på det vi kan göra och ha den kulturen i laget, att vara starka som grupp. Tycker att vi kört på riktigt bra, den bästa försäsongen i DIF hittills, avslutar Hanna Olsson.