• Huvudsponsorer

Säsongens pristagare i Djurgården

31 mars 2020 13:02
Nyhet

Säsongen 19/20 är slut och vi har några spelare som har stuckit ut lite extra och vunnit individuella priser den här säsongen. Stort grattis till alla er som vunnit – vilka hittar du här under.


Vi delar inom Djurgården ut flera utmärkelser årlige till de spelare inom organisationen som förtjänat dem. Här har ni årets vinnare summerat.

Årets Järnkamin
Ett pris som delas ut av Järnkaminerna som även utser vinnaren
Henrik Eriksson - Järnkaminernas motivering:
”Med över 500 seriematcher i DIF är ”Hank” en unik spelare i svensk ishockey. En kille som alltid finns där och alltid ställer upp för lagkamraterna. Han har en underbar attityd till Djurgår’n och till alla han kommer i kontakt med runt föreningen. Vi hoppas på 500 matcher till, minst”.

Ambitions- och Attitydspriset
Utses av tränarna inom respektive område och delas ut till junior, dam och herrspelare.
Andrea Dalen med motiveringen
”Årets pristagare av ambition- och attitydpriset för seniorer är en spelare som alltid kör, ultimat lagkapten som sätter laget först och sätter tonen på isen. En pådrivare, förebild, och veteran som alltid kör på gymmet och på isen för att bli ännu bättre hela tiden”

Henrik Eriksson med motiveringen
”Årets pristagare av ambition- och attitydpriset är en spelare som alltid är positiv. En ledare med sitt sätt att vara med ett stort djurgårdshjärta. En outtröttlig spelare som ser möjligheter och alltid kommer in med ett hårt arbete. Han är hänsynslös mot sig själv och ger alltid sitt yttersta för Djurgården. Han driver laget på och vid sidan av isen. Henrik Eriksson är en riktigt och viktig kulturbärare för oss.”

Oscar Bjerselius med motiveringen
”Årets pristagare av ambition- och attitydpriset för juniorer är en spelare som sedan dag ett på Djurgårdens Hockeygymnasium uppträtt otroligt professionellt och målinriktat. Oscar driver sin egen och lagets utveckling framåt på ett föredömligt sätt. Oscars attityd och sin ambition för att bli en hockeyspelare bör vara en målbild för övriga spelare att efterleva i både klubblag och juniorlandslag. Vi är stolta att ha haft Oscar i vårt HG och juniorlag under 3 års tid och kommer Oscar är 2019/20 värdig vinnare av Ambitions och attitydspriset.”

Rolle Stoltz hederspris
Delas ut till den back som varit extra bra den här säsongen. Utses av tränarna.
Anton Malmström med motiveringen
”Det är en väldigt duktig back och informell ledare under sina fyra år i Djurgårdens juniorer. Han uppträder varje dag på ett föredömligt sätt som sprider förtroende och seriositet. Han är en väldigt uppskattad lagkamrat och spelare. Han spelar och tränar varje dag med hundra procent hängivenhet och uppoffring för Djurgårdens IF. Anton Malmström står för de egenskaperna som gör honom till en värdig vinnare för Rolle Stoltz 2019/20”

Linus Hultström med motiveringen
"En spelare som stämplar in vare dag och aldrig gnäller. Han har ligans bästa skott och är inte rädd för att avlossa det. Trots redan slaget personligt målrekord har han även utvecklats defensivt. Linus vill alltid spela i viktiga lägen och tar ansvar. Han är en bra lagkamrat som är ödmjuk och lyhörd. Linus Hultström är ett proffs."

Årets utropstecken
Utses genom en omröstning och delas ut av B2B.
Sarah Bujold med motiveringen
”Priset till årets utropstecken delas ut av B2B-IT-partner till den spelare som gjort störst framsteg under pågående säsong. Det är en spelare som gör sin första säsong hos oss. Hon har efter att hon kom från Kanada varit en hårt arbetande spelare som tagit stort ansvar. Hon är en poängproducerande forward som har visat vägen på isen med sitt driv, uppoffrande spel och matchavgörande mål. Hon vet var målet befinner sig och ser till att vara där när det behövs. En värdig vinnare av årets utropstecken.”

Manuel Ågren med motiveringen
”Priset till årets utropstecken delas ut av B2B-IT-partner till den spelare som gjort störst framsteg under pågående säsong. Det är en spelare som har gjort en spektakulär säsong efter att ha fått den förra förstörd av en sjukdom. Den här säsongen har han visat en vilja och ett driv i varje match och byte som smittat av sig till både medspelare och publik. Manuel Ågren har varit den spelare som stuckit ut från mängden och fått blicken att fastna under säsongen. Hans framfart ökade i fart ju längre säsongen gick och var en katalysator i förstakedjan. Han är definitionen av ett utropstecken.”