Var med och skapa Globen 2.0
Publicerad: 2020-04-14
Nyhet
En renovering av Ericsson Globe har varit på tapeten flera gånger och vi måste fortfarande lyfta blicken framåt och se hur vi vill att Globen ska bli förändrad. Nu kan du lyfta dina tankar om hur SGAF kan få arenan att vara en bra hockeyarena oavsett publiksiffran.

Renoveringen av Ericsson Globe planeras fortfarande och Stockholm Globe Arenas Fastigheter AB som äger fastigheten vill ha inspel på hur arenarummet kan förändras.

Som ni säkert känner till pågår ett arbete för att vidareutveckla världens största sfäriska byggnad, Ericsson Globe. Ett steg i detta arbete är att SGAF bjuder in till en världsomspännande offentlig upphandling, för att finna lösningar för nedskalning av arenarummet i Ericsson Globe.
Genom samverkansforumet Openlab har Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGAF), tillsammans med olika aktörer och samarbetspartners, tagit fram målbilden och behovet för nedskalningen. Vårt mål med upphandlingen är lösning som bidrar till att det går att kan anpassa arenarummet från ca 6 000 till 14 000 besökare – utan att göra avkall på vare sig akustik, ljus eller arenans unika arkitektur och rymd. Besökaren ska bjudas på en svårslagen atmosfär och en fullsatt, intim stämning oavsett evenemang och publikstorlek. Tillsammans kommer vi att forma morgondagens unika arenaupplevelser för såväl hockey och annan sport som musik- och nöjesarrangemang. Och tillsammans ger vi ishockeyklubbarna större möjligheter att utvecklas och växa – samtidigt som vi skapa oförglömliga minnen för tiotusentals människor.
{!A}

Mer information och upphandlingsmaterial om Globen 2.0 finns genom att ladda ned materialet via www.opic.com eller kontakta Tendsign på [email protected] eller +46 10 14 13 300.

Djurgården Hockey