• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Djurgården förlänger med Vejdemo

4 januari 2017 15:19
Nyhet

Djurgården Hockey har förlängt avtalet med 20-årige centern Lukas Vejdemo med ytterligare ett år till och med april 2018.


– Vi är jätteglada över att förlänga med Lukas. Vi tillhör inte de penningstarkaste klubbarna i ligan och därför är en viktig framgångsfaktor för oss att vara duktiga på att utveckla unga spelare. Lukas är en av många unga spelare i vårt lag som har haft en fin utvecklingskurva och därför känns det givetvis jättebra att få fortsätta jobba med honom i ytterligare minst en säsong, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Lukas Vejdemo stod för ett riktigt genombrott under sin första säsong i SHL (15/16) och noterades totalt för 17 poäng på 52 matcher. Hittills den här säsongen har det blivit fem poäng med 1-0-målet mot Frölunda i 125-årsmatchen i färskt minne.

"En av våra bästa spelare i december"

– I fjol spelade Lukas forward med två etablerade spelare (Markus Ljungh och Robin Alvarez). Den här säsongen har han fått ta ett större ansvar och driver en femma som center. Han hade det lite tungt inledningsvis men i december har han varit en av våra bästa spelare och har hittat en fin kemi tillsammans med bröderna (Marcus och Jonathan) Davidsson.

Vilka styrkor ser du hos Lukas Vejdemo?

– Hans styrkor i centerrollen är att han är väldigt skridskostark. Lukas orkar åka skridskor i hög fart väldigt länge och är bra på att förflytta spelet genom banan till offensiv zon. Han är även en klok spelfördelare och är en duktig tekare, vilket även är saker han kommer att utveckla ännu mer med tiden, säger Joakim Eriksson

Kom till Djurgården som 16-åring

Lukas Vejdemo kom till Djurgårdens J18-lag inför säsongen 12/13 som 16-åring. Under sin tid i Djurgårdens juniorlag öste han in poäng och Vejdemo var även med och bärgade två guld med Djurgården J20. Att det nu blir Djurgården i ytterligare en säsong i Djurgårdens A-lag är något som Vejdemo själv ser fram emot.

– Jag trivs jättebra här i Djurgården och det är här jag vill spela. Jag har varit i klubben i fem säsonger och det har varit häftiga år. Det är också kul att se att Djurgården har tagit stora kliv i sin utveckling och är på väg att bli en drivande klubb här i Sverige, säger Lukas Vejdemo.