Liam Öhgren skriver rookieavtal med Djurgården
Publicerad: 2021-11-10
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att tillsammans med Liam Öhgren presentera ett påskrivet rookieavtal för junioren. Den 17-årige forwarden har under hösten svarat för sin SHL-debut och är nu klar för spel i Stockholms stolthet fram till 2023.

Djurgården och Liam Öhgren, 17 år, har tecknat ett rookieavtal för spelaren. Kontraktet sträcker sig över denna samt nästkommande säsong och löper således till 2023.

– Liam är ännu en produkt av Stockholmshockeyn och vår fantastiska talangutveckling. Han har trots sin unga ålder redan en fysik som en vuxen man, vilket har hjälpt honom att spela i SHL-laget på ett mycket bra sätt under inledningen på säsongen, kommenterar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson och tillägger;

– Det känns därför jättekul och spännande att få fortsätta hjälpa Liam i sin talangutveckling och i hans dröm om att inom ett par år bli en etablerad NHL-spelare.

Stockholmssonen Öhgren fick sin hockeyfostran i Huddinge, innan han sommaren 2019 anslöt till Djurgården. I Stockholms stolthet har framstegen varit tydliga för Liam, som gjort en imponerande resa genom U16, J18, J20 och upp i SHL-laget. Debuten med herrlaget kom i september hemma mot Leksand och sedan dess har junioren funnits med i samtliga matchtrupper.

Totalt har det hunnit bli 14 matcher och två poäng i SHL. Det historiska första målet kom borta mot Rögle för drygt en vecka sedan, och kort dessförinnan hade 17-åringen tagits ut av Tomas Monténs till Juniorkronorna som näst yngst i truppen. Nu har Liam Öhgren alltså skrivit på för en fortsättning i Djurgården och klubben ser fram emot att hjälpa talangen i sin utveckling.

– Liam är en inte bara en bra och högpotentiell spelare, utan en karaktär som vill tävla. Liam tävlar varje dag mot sig själv och mot andra. Egenskaper som vi vill att unga spelare ska bidra med när de kommer upp till vårt SHL-lag, berättar utvecklingschefen Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Liam bygger sitt spel på en tempostark skridskoåkning och kan spela fysiskt, vilket inte undgått någon. Samtidigt är han stark på pucken relativt sin ålder och har målfarliga egenskaper med sitt skott, som över tid kommer att växa sig starkare även på SHL-nivå. Med Liam gäller det att vi vårdar hans talangutveckling med tålamod och långsiktighet. Då kommer slutprodukten att bli av väldigt bra - en investering för framtiden.

Djurgården Hockey