Vi förstärker damlaget med landslagsspelare
Publicerad: 2019-05-11
Dam
Landslagsspelare från Danmark ansluter till truppen. Josephine Asperup har varit lagkapten i Malmö och kommer närmast från Linköping som hon spelade i under slutspelet. – Det är en skicklig och mångsidig spelare som kan spela både offensivt och defensivt, säger tränaren Alana Blahoski.

26-årige Josephine Asperup ansluter till laget och det är en spelare som tillför rutin. Hon har tillhört det danska landslaget i tio år och har varit assisterande lagkapten i två av dem. Hon har varit lagkapten de två senaste säsongerna i danska Hvidovre och senast Malmö Redhawks.
– Det är en skicklig och mångsidig spelare som kan spela både offensivt och defensivt. Hon kommer bidra med djup och erfarenhet till laget. Hon är stark på isen utan puck och har ett lugn med pucken. Hon kan ishockey och vi kommer få nytta av hennes spelförståelse i en redan talangfull trupp, säger tränaren Alana Blahoski. Från sin centerplats snittade hon över en poäng per match förra säsongen och två per match säsongen innan.
– Josephine är en bra person och lagkamrat, vilket är en av de viktigaste egenskaperna när man kommer in i ett lag. Vi har något bra på gång med den här gruppen av spelare. De som stannar, de nya och de unga spelarna från hockeygymnasiet. Josephine kommer att tillföra mycket både på och utanför isen, avslutar Alana.
Vi hälsar Josephine varmt välkommen till Djurgården.

Djurgården Hockey