Nytt möte mot Skellefteå väntar
Publicerad: 2017-10-28
Inför match
Helgens back to back-möte mot Skellefteå går nu in i sin andra fas då det är dags för bortamatch i Skellefteå.

Mindre än 24 timmar har gått sedan segern mot Skellefteå och redan ikväll får vi en ny chans att visa dem var skåpet ska stå. Matchen spelas denna gång i Skellefteå Kraft Arena och startar 18.00.

Lagen behåller sina tabellplaceringar sedan gårdagen och Djurgården har idag chansen att krympa avståndet till serieledande Färjestad till bara 1 poäng.

Linus Hultström närmar sig full matchform och spelade igår ca 10 minuter. Under sin tid på isen hann han bli den Djurgårdare som sköt flest skott i matchen med 4 stycken.

Totalt vann Djurgården skotten i matchen med 23-21.

Patrik Lundh gjorde igår mål i powerplay. Detta trots att Skellefteå har en boxplayprocent på 90.63, vilket är bäst i SHL.

Båda lag ligger på den nedre halvan vad gäller att dra på sig utvisningar. Djurgården har med 82 minuter på botbänken dragit på sig tredje minst och Skellefteå är sexa med 96 minuter. I gårdagens match drog Djurgården på sig 4 utvisningar och Skellefteå fick 3 stycken.

Djurgården fortsätter att teka bäst i SHL med en vinstprocent på 52.64. Skellefteå är femma i samma liga med 51.24 procent.

Adam Reideborn har bäst räddningsprocent i SHL med 94.39. Med endast 1.35 insläppta mål per match är han även den målvakt som släpper minst antal skott förbi sig per match så här långt på säsongen.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg