Julia Tärnblom förlänger med Djurgården
Publicerad: 2022-04-30
Officiellt
Djurgården presenterar med stor glädje en fortsättning för Julia Tärnblom i föreningen. Forwardslöftet har gått vägen genom Hockeygymnasiet och redan gjort 73 matcher i damlaget, där hon nu förlänger sitt kontrakt till 2023.

– Julia har precis som flera av våra andra yngre spelare gått tre år på vårt Hockeygymnasium. Hennes resa har gått via utlåning till Haninge under hennes första år till att idag vara en ordinarie spelare i damlaget, kommenterar Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Julia Tärnblom, 18 år, har skrivit på för fortsatt spel i Djurgården. Det nya kontraktet sträcker sig över kommande säsong, det vill säga till 2023. Forwarden Tärnblom kom till Djurgården som 15-åring sommaren 2019 och debuten i SDHL skedde redan under den efterföljande säsongen.

Merparten av hennes första år spenderades på lån i Haninge, men under de två senaste säsongerna har Julia ingått i Djurgårdens damlag. Totalt har det blivit 73 matcher i SDHL och SM-slutspel för Stockholmsfostrade Tärnblom, som under vintern svarade för sitt första mål i Djurgårdströjan. Till hösten får hon alltså chansen att ta ytterligare kliv i föreningen.

– Julia är en spelare som hela tiden försöker att förbättra sig själv som spelare och som individ. Det känns väldigt roligt att Julia valt en förlängning med oss, och jag ser fram emot att se vad hon kan uträtta kommande år, förklarar Schillgard.

Djurgården Hockey