Allt inför kvällens match
Publicerad: 2019-09-21
Tre raka segrar, full pott – och serieledning. Men trots vår bästa säsongsinledning på 44 år jagar vi faktiskt revansch i kväll. – Vi åkte på storstryk mot Oskarshamn, säger Robert Ohlsson inför matchen.

En lika bra säsongsinledning, tre raka segrar och nio poäng, har inte Djurgården gjort sedan ligans moderna upplägg sjösattes för 44 år sedan, säsongen 1975-76.

Därför är vi ensam serieledare efter tre omgångar och möter i kväll tabelltvåan Oskarshamn i en seriefinal.

– Det är bra stämning i laget, alltid skönt att vinna och få med oss självförtroende, säger Robert Ohlsson om säsongstarten.

Men han är inte helt nöjd med spelet över 60 minuter senast mot Örebro, trots att det blev seger.

Vi dominerade matchen stort inledningsvis, men tappade både spelet och ledningen – innan Michael Haga till slut kunde ge oss segern med en soloprestation.

– Vi behöver bli mer konsekventa i samtliga perioder för att bli mer framgångsrik. Jag gillade våra första 15 minuter mot Örebro och det ska vi ta med oss över 60 minuter mot Oskarshamn.

Trots att vi är obesegrade så här långt åker vi ändå ner till östra Småland för att ta revansch.

Vi föll nämligen med 1–6 mot Oskarshamn på försäsongen.

– Det känns bra att vi spelade mot dem på försäsongen, så killarna fått en känsla för vad vi möter för ett lag. Vi behöver inte åka ner och bli överraskade. Oskarshamn är bra och vi måste vara hundra procent påkopplade för att vinna.

NOTERA ATT…

… matchen är en seriefinal. Vi ligger etta och Oskarshamn tvåa i tabellen.

…vårt nyförvärv Michael Haga leder hela SHL:s poängliga med tre mål och två assist på tre matcher.

…vi har gjort flest mål av samtliga lag i ligan.

…vi är också laget som vunnit flest tekningar. På 178 tillfällen har vi vunnit 103.

…vi inte förlorat en enda andra- och tredjeperiod hittills den här säsongen.

…vi inte har mött Oskarshamn i tävlingssammanhang sedan den hockeyallsvenska säsongen 2013/2014.

LÄGET I LAGET

I går tränade vi med full trupp och inga nya skador fanns att rapportera.

SENASTE MÖTEN

Säsongen 2013/14 Oskarshamn–Djurgården 2–3 sd Djurgården–Oskarshamn 3–0 Oskarshamn–Djurgården 4–3 Djurgården–Oskarshamn 7–2

Säsongen 2012/13 Oskarshamn–Djurgården 2–4 (kval till SHL) Djurgården–Oskarshamn 6–3 (kval till SHL) Oskarshamn–Djurgården 3–4 Djurgården–Oskarshamn 4–0 Oskarshamn–Djurgården 0–1 Djurgården–Oskarshamn 2–3