Djurgården tackar av Tobias Ekberg

13 oktober 2021 16:00
Officiellt

Djurgården och Tobias Ekberg har kommit överens om att avsluta gällande avtal, något som grundar sig i sociala och sportsliga faktorer. Stockholms stolthet tackar försvararen som gjort 56 framträdanden för klubben.


– Bakgrunden är att Tobias inte trivts socialt i Stockholm och att båda parter ömsesidigt hade högre förväntningar på den sportsliga utvecklingen än vad som hittills inträffat i Djurgården. Vi tackar Tobias för den tid han gjort i Djurgården och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären, kommenterar den strategiske sportchefen Joakim Eriksson.

Tobias Ekberg, 27 år, anslöt till Djurgården inför säsongen 2020/2021. Backen har under sin tid i Stockholm svarat för 54 matcher i SHL samt två i vårens SM-slutspel. Nu är parterna överens om att bryta gällande avtal och spelaren lämnar därmed Stockholms stolthet.

– På backsidan innebär detta att vi nu står med nio kontrakterade backar, inklusive Alex Brännstam som är utlånad till Södertälje. Marc-André Gragnani landar i Stockholm på söndag och om träningen går bra måndag till onsdag kommer han att vara redo för spel mot Oskarshamn nästa torsdag, berättar Eriksson.

Marcus Högström, som stått över de två senaste matcherna, kommer troligtvis inte att kunna spela någon match den här veckan. Rehabilitering pågår och förhoppningen är att försvararen likt Gragnani kan vara redo för spel nästa vecka. Sportchef Joakim Eriksson ger sin utökade bild kring nuläget vad gäller försvarssidan.

– Vi kan konstatera att de backar i lagbygget som just nu är tillgängliga för spel har gjort det väldigt bra i matcherna mot Frölunda och Färjestad. Men sett över en längre period behöver vi självklart ha samtliga backar tillgängliga på regelbunden basis för att vi ska få ut maximalt av laget samt tåla eventuella nya skador, sjukdomar och avstängningar. Om så inte skulle bli fallet kommer vi självklart att sondera spelarmarknaden efter ytterligare förstärkningar.

Djurgården tackar Tobias Ekberg för hans insatser i Stockholms stolthet och önskar honom all lycka framöver.