Elva djurgårdsspelare uttagna i juniorlandslagen
Publicerad: 2018-01-31
Nyhet
Både vårt J18-lag och J20-lag har gått bra den här säsongen och utvecklingskurvan pekar uppåt. Hela elva djurgårdsspelare är uttagna i juniorlandslagen.

I dagarna blev hela elva djurgårdsspelare uttagna till våra juniorlandslag. Ett tecken på att vår ungdom- och juniorverkamhet fungerar bra.

Sverige U19
Huvudcoachen Anders Johansson har tagit ut Team 19-truppen till en 5-nationersturnering i Tjeckien, under tiden den 14-18 februari 2018.
Deltagande nationer är: Finland, Schweiz, Sverige, Tjeckien, och Tyskland.
Uttagna djurgårdsspelare: Erik Walli Walterholm (Forward), Simon Johansson ( Back)

Småkronorna/Team 18 Småkronorna/Team 18:s huvudcoach Torgny Bendelin har tagit ut truppen till en 5-nationersturnering i Plymouth, USA. Turneringen spelas under tiden den 13-17 februari 2018. Deltagande länder är Finland, Ryssland, Sverige, Tjeckien och USA.
Uttagna djurgårdsspelare: Axel Andersson ( Back), Olof Lindbom ( Målvakt), Albin Grewé ( Forward)

Sveriges huvudcoach Magnus Hävelid har tagit ut Team 17-truppen till en 5-nationersturnering i Finland, under tiden den 14-18 februari 2018.
Uttagna djurgårdsspelare: Lucas Rheyneuclaudes ( Målvakt), Tobias Björnfot ( Back), Ludvig Hedström ( Back), Oscar Bjerselius ( Center) Alexander Holtz ( Forward)

William Eklund är uttagen till Sverige U16-lag. Eklund som tillhör DIF U16 men som varit uppe och spelat med J18 den här säsongen.

– Jättekul att vi har så många med i landslagen. Det är ett kvitto på att vi gör något bra i den dagliga verksamheten och på hockeygymnasiet. Att spelarna utvecklas, säger Mattias Zackrisson, tränare i DIF J18 och som är en av tränarna på Djurgårdens hockeygymnasium.

– För spelarna betyder det mycket att bli uttagna. Det är en ära för dem att spela för Sverige och det blir både ett äventyr och utvecklande för dem att vara med i landslagen.

Joel Widerberg