Henrik Eriksson blev Årets Järnkamin
Publicerad: 2020-03-19
Nyhet
Henrik Eriksson har röstats fram till Årets Järnkamin – ett pris som årligen delas ut av Järnkaminerna. – En otroligt stor stolthet och ära, säger ”Hank”.

Säsongen 2019/2020 har ställts in i förtid på grund av rådande situation med spridningen av coronaviruset.
Därför kunde tyvärr inte Årets Järnkamin, enligt tradition, delas ut på isen inför match. Men på onsdagskvällen fanns Järnkaminernas ordförande, Viktor Adolfsson, på plats på Hovet för att räcka över priset till Henrik Eriksson.
– Det första namnet som egentligen dök upp. Säsongen har varit mycket upp och ner, många skador, men Henrik har alltid varit med och varit en trygghet i laget. Övriga nominerade var Niklas Svedberg, Niclas Bergfors och Tom Nilsson. Vi brukar inte säga hur resultatet blev, men jag kan säga att det inte var jämnt, säger Viktor.
”Hank” är naturligtvis väldigt smickrad.
– En otroligt stor stolthet och ära. Jag känner mig hedrad. Det betyder otroligt mycket att få den här responsen från de som stöttar oss i ur och skur.

Järnkaminernas motivering:
”Med över 500 seriematcher i DIF är ”Hank” en unik spelare i svensk ishockey. En kille som alltid finns där och alltid ställer upp för lagkamraterna. Han har en underbar attityd till Djurgår’n och till alla han kommer i kontakt med runt föreningen. Vi hoppas på 500 matcher till, minst”.

Djurgården Hockey