Matchdag: Djurgården – Tingsryd

2 december 2022 08:00
#DIFTAIF

Det är matchdag hemma i huvudstaden för Djurgår’n, som ikväll tar emot Tingsryd på Hovet. Johan Garpenlöv gör sin första match på tränarbänken och innan nedsläpp hyllar vi Marcus Högström med en ceremoni. Upplev fredagskvällen på plats och sjung fram DIF mot tre poäng.


Djurgården – Tingsryd, 19:00 Hovet

Köp biljetter till matchen här.

Matchen sänds på C More.

Truppen

Tränarteamet meddelar att man räknar med samma matchtrupp som senast. Då saknades Noah Östlund, Johan Alm, Alexander Ytterell, Jonathan Lekkerimäki och Ludvig Rensfeldt som går skadade.

Formen

Djurgården: 5-1, 1-2, 2-4, 3-2 e.str., 2-3 e.förl.
Tingsryd: 0-2, 1-4, 3-1, 5-3, 2-4

Tränarkollen

Johan Garpenlöv presenterades som ny huvudtränare i måndags och genomförde sitt första ispass med laget i onsdags. Nu förbereder han sig för sin första match, något som han delar med sig av sina tankar kring;

– Nummer ett ska det för egen del bli väldigt kul att vara tillbaka i båset i en matchsituation. Sen kommer vi att möta ett lag som i tabellen kanske inte placerar sig högst upp, men som är tuffa att spela mot. Jag kollade på Tingsryds match i onsdags och de har fått det att börja fungera bättre mot slutet.

– De kommer att backa hem, vara trånga och för oss gäller det att bygga vidare på det som vi tränat på de här dagarna. Vi ska fokusera på vårt spel och på det som vi själva ska göra för att hitta en trygghet i det.

"Garpen" berättar om känslorna som han går in till kvällen med;

– Det är som det alltid är inför match; lite pirrigt och man vet aldrig var matchen tar vägen. Sen kommer jag givetvis att känna en stor glädje i att stå därnere och vara en del av Djurgården igen.

Motståndet

– Tingsryd AIF grundades 1923 och är, likt Djurgården, en förening med grenar inom flera idrotter. Hockeylaget har genom årens gång gjort sju säsonger i högstaligan, men desto fler i andraligan där man huserat konstant sedan 2015.

– De två föregående säsongerna har Tingsryd nått åttondelsfinal i kvalspelet uppåt. Närmast ett SHL-avancemang var man 2015/2016, då man som nykomling slutade tvåa i HockeyAllsvenskan. I årets trupp återfinns ett par bekanta namn, bland annat den tidigare Rögleforwarden Daniel Sylwander.

– Vid en snabb blick i klubbens historieböcker sticker en hel del profilstarka namn ut, som någon gång haft Dackehallens is som hemmabana. Larry Pilut, Niklas Olausson, Viktor Fasth, Jacob Nilsson och kanske främst Oliver Ekman Larsson har alla representerat Tingsryds herrlag.