"Härligt att vara tillbaka"

27 april 2018 15:22
Nyhet

Jacob Josefson är tillbaka i Djurgården. Ett lätt val enligt honom själv.
– Det var det här jag ville hela tiden så det är skönt att det är klart. Härligt att vara tillbaka, säger han.


Jacob Josefson har skrivit på för fyra år och kommer börja träna med laget diretk på onsdag då vi drar igång försäsongen. Jacob har spelat i Djurgården innan och har ett hjärta som pumpar i våra färger.
– Jag har hållit på Djurgården sen jag föddes. Jag minns stämningen när jag var här senast med spel i finalen. Jag har sett en 30-40 matcher av årets säsong ungefär. Jag sitter och sjunger med i ramsor ibland när jag ser matcher på tv:n. Bäst tycker jag om klockan slår, säger han.
Efter finalåret 09/10 där Josefson stod för 20 poäng i grundserien och 5 i slutspelet bar det iväg till andra sidan Atlanten för 19-årige Josefson - som var draftad av New Jersey Devils i förstarundan som nummer 20. Vilka som är hans styrkor vet han och tänker ta med sig till isen.
– Jag är en hyffsat smart spelare som kan göra andra bättre. Jag jobbar hårt. Jag har sett en 30-40 matcher ungefär. Vi har något på gång här. Känns kul att hoppa in och vara en del i det.
Det blev 28 NHL-matcher redan den första säsongen där det även blev 18 AHL-matcher. I New Jersey blev Josefson kvar i sju säsonger där han 14/15 spelade som mest, 62 matcher, och även var med i Tre Kronors VM-lag.
Vi hälsar Jacob varmt välkommen tillbaks till familjen.