Välkommen, Dick Axelsson
Publicerad: 2019-11-11
Nyhet
Dick Axelsson är tillbaka! I dag har vi skrivit ett kontrakt som gäller säsongen ut och han ansluter till laget den 20 november.

Vi minns hans show i våras.

Med 14 poäng på 19 matcher var Dick Axelsson vår bästa poänggörare i SM-slutspelet när vi gick till final.

Sedan dess har Dick omgärdats av rykten och trots att han inte spelat SHL-hockey den här säsongen har det talats mycket om honom.

Nu kan vi meddela att han är tillbaka i Djurgårdströjan.

I dag har vi skrivit ett kontrakt som gäller säsongen ut och han ansluter till truppen den 20 november.

Från och med det datumet är han också disponibel för matchspel.

– Vi väljer att plocka in Dick eftersom vi vill addera det spelet och ledarskapet han stod för under andra halvan av fjolårssäsongen. När Dick är tillräckligt grundtränad, känner inspiration, engagemang och glädje är han i mina ögon en av SHL:s fem bästa forwards, säger vår strategiske sportchef, Joakim Eriksson, och fortsätter:

– Men jag är medveten om att han just nu inte är grundtränad och förväntar mig inte att han nu direkt spelar på den nivån, eftersom han inte har tillhört någon SHL-klubb i träning. Vi har förståelse för att det tar tid. Men vi anser att resan är fullt möjlig, särskilt med fjolåret i åtanke, då han spelade sin bästa hockey på andra sidan årsskiftet.

Jocke hyllar också Axelssons ledarskap och tydliga målsättning med säsongen.

– Han har erfarenhet och hög kravställning på både sig själv och sin omgivning. Dick är också tydlig med att han vill vinna SM-guld med Djurgården och det gifter sig väl med vår egna målsättning.

Dick Axelsson har själv längtat tillbaka till hockeyn och berättar om drivkraften bakom kontraktssigneringen:

– För att jag älskar hockey och att jag förlorade den sista matchen förra säsongen. Dessutom möjligheten att komma tillbaka i Djurgården. Det är många faktorer på rätt ställe.

Hur är formen just nu?

– Det känns bra. Jag har tränat på, sysslat med många olika sporter och tränat på gym. Sedan har jag spelat division fem-hockey också.

Djurgården Hockey