Meriterad målvakt klar för Djurgården
Publicerad: 2019-10-04
Nyhet
Han har gjort tre VM, spelat i NHL och KHL. Nu har vi gjort klart med finländske målvakten Karri Rämö, 33. – Karri är en högkvalitativ målvakt, säger vår strategiske sportchef Joakim Eriksson.

I går meddelade vi att vår målvakt Robin Jensen kommer att vila från såväl matchspel som isträningar.
Det är en meniskskada som gjort sig påmind igen och han blir borta till åtminstone novemberuppehållet. I dag har vi gjort klart med ersättaren.
Vi har skrivit kontrakt säsongen ut med den 33-årige finländske målvakten Karri Rämö, med möjlighet för oss att bryta avtalet inom sex veckor om han slår upp sin gamla skada.
– I och med Robin Jensens skada har vi skrivit ett avtal med Karri Rämö. Han är en högkvalitativ målvakt som nu är frisk efter att jobbat sig igenom en lång rehabiliteringsperiod. Han har en gedigen erfarenhet och har presterat på hög nivå i så väl NHL, KHL som det finska landslaget, säger vår strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Rämö har närmare 200 NHL-matcher för Tampa Bay Lightning, Calgary Flames och Toronto Maple Leafs på sin meritlista. Under tiden i Calgary blev en av hans räddningar också utsedd till hela NHL:s bästa räddning säsongen 2013/2014. Utöver de sju säsongerna i NHL har Rämö också hunnit med sex säsonger i KHL, tre VM för Finland och även ingått i nationens OS-trupp 2018.
Han kommer spela i nummer 32.

Djurgården Hockey