Storebror bakom båda målen
Publicerad: 2017-10-24
Nyhet
Både Axel Jonsson Fjällby och Marcus Davidsson fick spräcka sina målnollor mot Örebro. Båda ska skicka ett tack till storebror Davidsson som lirkade fram assist till båda. – Grabbarna tränar extra varje dag. Efter träningarna står de och nyper, säger passningsläggaren själv.

Det blev 2-1 mot Örebro och det var vår juniorkedja som levererade båda målen. Två nya debutanter som målskyttar klev fram när först Marcus Davidsson och sen Axel Jonsson Fjällby nätade.
Bakom båda målen låg storebror Jonathan som spelade fram till målskyttarna.
– Pucken tog i sargen och jag visste var jag hade Mackan, vi känner varandra bra så jag såg bladet och det var bara att slå in den, säger han om första passen.

2-0 målet är det Axel Jonsson Fjällby som drar in efter at Jonathan snott pucken av en försvarare. – Jag fiskar upp en puck som tredje man. Både Mackan och Acke var där inne. Mackan låg lite långt fram och kanske markerad så la jag den till Acke.
– Sen vill du fördela målen i kedjan också?
– Jo man kan ju tänka så. Jag sa i periodpausen att jag trodde Acke skulle avgöra. Kul att han gjorde det också, säger Jonathan med ett leende.

Båda målen kommer på riktigt vassa dragskott och förklaringen är enkel.
– Grabbarna tränar extra varje dag. Efter träningarna står de och nyper.

Fortsätt träna så är det bara för Jonathan att lägga fram puckarna.
Nästa chans är Skellefteå på fredag på Hovet.

Mattias Lönngren