Matchsnack: DIF-Luleå

21 december 2017 12:46
Nyhet

Sista matchen innan Jul är här och för Djurgården väntar en het hemmamatch. För motståndet står Luleå som inför kvällen jagar poäng för att stanna kvar på slutspelsplats. Matchen startar 19.00 och här kommer lite snabbfakta att ha med sig.


Kvällens motståndare har samlat ihop 38 poäng hittills vilket innebär 10e plats i tabellen. Just nu har man en lucka på 5 poäng ned till 11e platsen och 6 upp till en direktplats till kvartsfinalerna.

Vi klättrade i den förra omgången upp till 2a plats i tabellen. Segern mot Karlskrona innebar att vi gick förbi Färjestad, trots 2 matcher mindre spelade än värmlänningarna.

Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong i en jämn match som spelades på Luleås hemmaplan i COOP Norrbotten Arena. Matchen avgjordes efter straffar och slutade 2-1 till Luleå.

Luleå kommer till spel i kvällens match med 3 raka förluster. Senaste segern kom hemma i början på december när laget vann med 3-2 mot Linköping.

Djurgården är SHLs starkaste hemmalag och toppar den tabellen med 32 poäng efter 13 matcher. När det gäller Luleås bortaspel så matchar man sin tiondeplats i totaltabellen efter 13 poäng på 12 matcher.

Tillsammans med Linköping har Luleå och Djurgården gjort flest mål med en man mindre på isen denna säsong. Totalt har de gjort 4 mål var i boxplay.

Lagens skyttekungar står även de på lika många fullträffar. René Bourque och förre Djurgårdaren Patrik Cehlin har båda svarat för 11 denna säsong.

Så kom till Ericsson Globe den 21:a december och se matchen mot Luleå. Biljetter hittar ni här