Centern Émile Poirier till Djurgården
Publicerad: 2022-02-16
Officiellt
Djurgården välkomnar Émile Poirier till Stockholms stolthet, en övergång som gjordes klart innan det att transferfönstret stängde. Kanadensaren Poirier ansluter på ett kontrakt för resterande säsong och kompletterar herrlagets centersida.

– Vi är enormt glada över att vi gick i mål med Émile, som kommer in som en sista viktig pjäs i vårt lagbygge, kommenterar Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Émile Poirier, 27 år, har skrivit på för spel i Stockholms stolthet. Centern har den här säsongen representerat Dinamo Riga i KHL, men gör nu alltså övergången till Djurgården. Kontraktet sträcker sig säsongen ut och allting blev klart sent under tisdagskvällen innan det att transferfönstret stängde.

– Det har varit en enormt utmanande marknad. Med det sagt är vi mycket nöjda med att landa Émile, som kommer att passa in bra i vårt lagbygge, fortsätter Stoppel.

Kanadensaren Poirier har under sin tid i Riga noterat nio mål och nio assist på 39 matcher. Förra säsongen spelade han för slovakiska Kosice, och innan dess har Émile Poirier ett långt förflutet av AHL-spel i hemlandet med totalt 299 matcher och 145 poäng i ligan. Den Montréalfödde spelaren har även gjort ett antal matcher i NHL för Calgary Flames.

– Vi har jobbat oerhört hårt för att stärka lagets alla delar. Allt ifrån målvaktssidan, backsidan, vår forwardssida och nu även centersidan i och med rekryteringen av Émile, resonerar utvecklingschef Tobias Pehrsson som ger en bild av nyförvärvet;

– Émile är en funktionell och erfaren tvåvägscenter som ger stabilitet till vår centersida. Det som vi sökt i denna rekrytering är en spelare som både är ansvarsfull i spelet utan puck, men även tar bra beslut med puck. Det vill säga har en förmåga att göra sina medspelare bättre.

Djurgården Hockey