Nils Ekman och Danijela Rundqvist lämnar sina tjänster efter säsongen
Publicerad: 2018-10-30
Nyhet
Nils Ekman och Danijela Rundqvist har varit med och byggt upp damlaget sen starten och väljer att efter den här säsongen sluta. – Det är ett mycket svårt beslut för mig och Danijela. Laget och organisationen som vi varit med att bygga upp har tagit otroliga steg och jag är mycket stolt över vad vi tillsammans åstadkommit, säger Nils.

Nils Ekman och Danijela Rundqvist klev in som sportchef respektive verksamhetchef när vi började bygga vår damverksamhet 2014. En verksamhet vi tog över från Segeltorps IF som året innan åkte hur högsta serien.
– Nisse och Danijela har från första början varit viktiga hörnstenar i att bygga och utveckla vår damverksamhet. Vi hade aldrig kommit så långt och skapat oss en sådan identitet utan deras personligheter och hårda arbete. De har varit ovärderliga för oss, säger vice VD KG Stoppel. Att gå från div 1 till Svenska Mästare på 3 säsonger är en imponerande resa, fortsätter han.

Nisse och Danijela har gjort ett mycket bra arbete med att bygga upp organisationen. Resan gick fort – det blev bara en säsong i näst högsta divisionen innan vi etablerade oss i SDHL. Väl där föll alla bitar på plats redan andra säsongen som slutade med ett SM-Guld.
– Jag, Danijela och Djurgården har kommit fram till detta beslut tillsammans. För mig så är det för att jag känner att jag vill pröva på något annat säger Nisse.

Nils kommer lämna direkt efter säsongen medans Danijela kommer se över sina alternativ under sin föräldraledighet.
– Danijela är fortfarande mammaledig och kommer så vara en tid. Gällande henne så är det inte omöjligt att hon kommer jobba vidare kring dam- och flickhockey som vi vill få att fortsätta växa. Vi har valt att gå ut med detta i ett tidigt skede för att dels i lugn och ro kunna fokusera på denna säsong men också att kunna på börja rekryteringen in för kommande säsong utan spekulationer.

Det är naturligtvis tråkigt att Nisse och Danijela lämnar oss men vi har också full respekt för deras beslut. Att bygga en verksamhet som denna tar i kraft och energi, dessutom är också de också i en ny fas i livet med lilla Ella.
– Från Djurgårdens sida känner vi också att vi kommer behöva ny energi och kraft för att fortsätta bygga vår dam- och flickverksamhet som till kommande säsong även omfattar ett hockeygymnasium för flickor. Vi är just nu i full gång med att titta på hur vi ska bygga vidare vår organisation kring damverksamheten och vilka tjänster/roller vi ska tillsätta. Efter detta kommer vi då också påbörja rekryteringsprocessen, säger KG Stoppel.

Vi önskar Nils all lycka i framtiden men nu är det full fokus på den resterande delen av den här säsongen. Avskedet sker inte just nu.

Djurgården Hockey