Välkommen hem till Djurgården, Marcus Sörensen
Publicerad: 2021-09-07
Officiellt
Marcus Sörensen är tillbaka i Djurgården. Den 29-åriga forwarden har skrivit på för en återkomst till Stockholms stolthet, och ansluter på ett kontrakt som sträcker sig till 2025.

Under gårdagen bekräftade Djurgården signeringen av Marcus Sörensen, 29 år. Den mångsidige och skridskostarke forwarden är därmed tillbaka i Stockholms stolthet efter fem år av spel i NHL.

– Det är en mer komplett spelare som återvänder än senaste gången som Marcus spelade i Djurgården. Under åren som gått i Nordamerika har Marcus haft en defensiv roll, med mycket zonstarter i egen zon och spel i boxplay. Men vi vet sedan tidigare vilka offensiva egenskaper som Marcus besitter, något han inte minst visade ifjol när han spelade i HockeyAllsvenskan för Vita Hästen, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Marcus Sörensen anslöt till Djurgården sommaren 2010, då som spelare i J20. Under säsongen som följde slog sig den då 18-årige talangen in i SHL-laget och svarade för två poäng på sju matcher. Efter en sväng i Skellefteå samt Borås året efter var Sörensen tillbaka i Djurgården och stod för sitt riktiga genombrott säsongen 2012/2013.

Under de två efterföljande säsongerna var Södertäljesonen tongivande i Stockholms stolthets återtåg till SHL, inte minst som en avgörande faktor i kvalserien 2014. Väl tillbaka i SHL var Sörensen en fortsatt nyckelpjäs i Djurgårdens etablering i högstaligan, med 66 poäng på 97 matcher. Därefter har det blivit fem år i San Jose Sharks organisation, där det sammanlagt blev 31 mål och 33 assist i NHL. Nu väntar spel i Djurgårdströjan på nytt.

– Med Marcus in i laget får vi en forward med många styrkor. En spelare som vill utmana, nyttja sin fart och med skicklighet försöker att skapa fördelar. En spelartyp som tillsammans med en spelskicklig center och rollspelare till forward kan komma att göra skillnad som kedja betraktad, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och pekar ut vad signeringen av Marcus Sörensen bidrar med till laget;

– Framförallt ger det vår forwardsuppsättning en ökad spets och tränarteamet en möjlighet att formera lagdelen på bästa möjliga sätt.

Marcus Sörensen har under augusti månad periodvis tränat med SHL-truppen, bland annat under den Pro-camp som Djurgården arrangerat. Inför återkomsten till Stockholms stolthet har nyförvärvet valt att spela i tröja nummer 20.

– Avtalet oss sinsemellan är skrivet över de kommande fyra säsongerna. Det finns möjligheter för Marcus att under vissa förutsättningar kunna bryta avtalet i förtid för spel i utlandet, avslutar Joakim Eriksson.

Djurgården presenterar Marcus Sörensen i samarbete med Athletic Work.

Djurgården Hockey