Bernhardt: "Man måste fria i tidig ålder"
Publicerad: 2017-07-17
Sommarenkät
Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till backen David Bernhardt. Vem i laget tror han får årets genombrott och vem i laget vill han spendera sommaren med?

Backen David Bernhardt, 19 år, kom till Djurgården U16 redan 12/13 och har hunnit vara i klubben i hela sex år trots sin ringa ålder.

I slutet av november förlängde han sitt kontrakt med Djurgården till april 2018. Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson berättade då för hemsidan om hur tankegångarna gick.

– Det känns väldigt skönt att ha säkerställt att vi kan bygga vidare på våra egna duktiga juniorer. David har främst genom sitt mogna spel och beslutsfattande i spelet med puck fått kontinuerligt med speltid i såväl fem mot fem som fem mot fyra. Från Djurgårdens sida ser vi stor potential i hans backspel och därför är vi väldigt glada över att kunna fortsätta vårt samarbete även nästkommande säsong, sa Joakim Eriksson.

Trots en ganska beskedlig istid på 7:38 minuter per match säsongen 16/17 hann Bernhardt ändå med att göra 7 poäng på 27 matcher (2 mål och 5 assist). Han var även med och spelade JVM. Sedan tidigare är David Bernhardt draftad av Philadelphia Flyers.

Tre snabba

Vad ska du göra i sommar?
– I sommar ska jag till Philadelphia på träningsläger. Sen drar jag en vecka till New York och kollar affärer.

Vem i laget vill du spendera sommaren med?
– Vill spendera sommaren med Daniel Brodin. En kul kille i omklädnignsrummet som alltid kommer med skämt. Varje träning säger han till mig att jag ska fria till bruden för man kan få pucken på tanden någon match. Så man måste fria i tidig ålder.

Vem i laget får sitt genombrott kommande säsong?
– Axel Jonsson-Fjällby. Han gjorde en bra säsong förra året och tog stora kliv i slutet.

Se fler sommarenkäter:

Peppe Lundh: "Han kommer hjälpa vårt lag"
Linus Johansson: "Han kommer köra som fasen"
Jonsson-Fjällby: "Då hade man inte fått en lugn stund"
Mikael Ahlén: "Det händer alltid grejer kring honom"
William Lagesson: "Tom Nilsson kommer överraska"

Joel Widerberg