"En del kommer få det jobbigt"
Publicerad: 2018-05-07
Nyhet
Jimmie Ölvestad ansvarar för Djurgårdens fysträning och han har börjat smyga igång den för nästa säsong. – Det gäller att bygga upp grunden så att de orkar träna även under säsongen mellan matcherna, säger han.

Jimmei Ölvetsda är redan ett namn som ger eko i föreningen och bland supportrar som minns hans fart, inställning och kunskaper på isen som spelare. Mycket av det har han tagit med sig som fystränare och han ligger bakom träningsprogrammet som ska se till att våra spelare orkar fortsätta utvecklas under säsongen.
– Just nu är vi en uppstartsperiod. Lite lägre vikter men med flera repetitioner, säger han.
– Just nu är alla nya spelare här dagligen med oss så vi kan se vad de går för och coacha dem lite, fortsätter han.
Försäsongsträningen är viktig för hur spelarna ska klara av säsongen sen. Det är ett arbete som måste gras och som måste göras bra.
– Det är där vi lägger grunden för att orka träna på is. De ska orka både spela och träna. Att orka träna dagen efter match är det viktiga. Vi har ofta gått om tid när vi kommer till augusti. Det är sex/sju veckor tills serien börjar.
Vi tränar hårt i Djurgården och det är något som vi vet behövs för att kunna spela den hockey vi vill göra.
– Det kommer vara jobbigt för några. Det har det alltid varit. Det är det oavsett om de är gamla eller nya, säger Jimmie.

Djurgården Hockey