Sophie Johansson lägger skridskorna på hyllan
Publicerad: 2020-07-28
Nyhet
Sophie Johansson har varit med på hela resan med Djurgården från den första matchen. Hon har varit en viktig del av vårt damlag och har ett SM-guld på meritlistan. Nu väljer hon att sluta som spelare. Vi tackar för allt hon gjort för oss. – De har varit de bästa hockeyåren i min karriär.

Sophie Johansson väljer att lägga skridskorna på hyllan. 29-åringen har 222 tävlingsmatcher i Djurgårdströjan och har varit med sedan match 1 och är en av dem som har byggt upp det vi har idag.
– Vemodigt att lägga skridskorna på hyllan. Samtidigt så ser jag att det är av rätt anledning. Jag hinner inte riktigt med tidsmässigt. Hockeyn blir bättre och man ska inte hinna med att satsa hundra procent på jobbet och 100 procent på hockeyn, säger Sophie.

– De har varit bästa hockeyåren i min karriär. Från att ha varit med från starten i division ett och gå obesegrade hela säsongen till år tre när vi faktiskt vann SM-guld så är det självklart jätteroligt. Superkul att här under hösten vara första kvinna att spela över 200 matcher i Djurgårdströjan. Det är mycket som hänt under de här sex åren. Jag har utvecklats på det personliga planet genom att ta mycket ansvar och vara mer en ledande person i omklädningsrummet. Mer vara en stöttepelare, säger Sophie.

Sophie Johansson vet direkt vad som har varit det bästa under hennes tid i Djurgården.
– Det är familjekänslan som vi alltid haft i laget. Vi har tagit oss igenom allting, både med och motgångar. Vi har skrattat, gråtit, tränat och slitit tillsammans. Det har blivit min extrafamilj. Att vara hockeyspelare har varit en så stor del av mitt liv. Jag har alltid blivit identifierad som en hockeyspelare, säger Sophie.

Sophies hjärta har alltid burit djurgårdens färger och hon kommer att vara saknad i laget.
– Sophie är en av dom spelare som har varit med på vår resa från början. Hon har varit en viktig spelare och röst i laget. Hon gör just nu en fin civil karriär och det har blivit utmanande att få ihop kombinationen med Hockeyn. Då vi förändrar vårt träningsupplägg för att skapa bättre förutsättningar så har det tyvärr för henne blivit ännu svårare att få ihop tiden. Vi hoppas att vi i framtiden får se Sophie i någon form av roll kring hockeyn. Hon besitter fina ledaregenskaper som skulle vara värdefulla för utvecklingen av dam- och flickishockeyn säger Vice VD K-G Stoppel.

Vi tackar Sophie för hennes tid hos oss och önskar henne all lycka med var hon tar sig för i framtiden och hennes jobb som VD på Better Hockey.

Djurgården Hockey