Johan Garpenlöv: "Alla spelare i laget bidrar"
Publicerad: 2023-04-11
#DIFIFB
Med ställningen 3-2 i matcher har Djurgården skaffat sig övertaget i semifinalen. Endast en seger står nu i vägen för en finalplats, men den segern vet Johan Garpenlöv kommer att bli den svåraste. Läs tränarens ord inför onsdagen på Hovet här.

Det blev seger på bortais när Djurgården på måndagen satte punkt för påskhelgen på bästa vis. I Winpos Arena skickade Edvin Hammarlund med lite mer än minuten kvar att spela 5-3 i öppet nät och punkterade semifinal 5. DIF har därmed gått från 1-2 till 3-2 i matcher, och har nu chansen att vid seger imorgon avancera till final.

– Jag tycker att vi blir bättre och bättre i den här matchserien. Vi spelar stabilt. Alla spelare i laget bidrar vid varje seger, köper in sig på vårt sätt att spela och kommer upp i nivå i sitt eget spel. Det måste jag säga att jag är oerhört tacksam och stolt över så här långt, berömmer Johan Garpenlöv.

Huvudtränaren kunde från sin position på bänken igår se DIF stå för en fin start på matchen. För trots stundtals press från Björklöven tog Emil Berglund och Linus Klasen upp Stockholmslaget till en tvåmålsledning innan paus, som Marcus Krüger omedelbart utökade till 3-0 i mittenakten.

Hemmalaget åt sig därefter successivt närmare i vad som till sist blev en riktig nagelbitare. När signalen ljöd var det dock med Djurgården som segrare, sedan Jesper Myrenberg återigen imponerat mellan stolparna. Tränare Garpenlöv summerar gårdagen;

– Starten som vi står för och att vi tidigt gör både ettan och tvåan gör att vi kan spela på ledning. Därifrån spelar vi vårt eget spel. Det är väl egentlligen någonstans där som vi lägger grunden till vinsten, känner jag.

Dubbla chanser att avgöra: "Jag hoppas naturligtvis att vi bara behöver en"

Efter drygt två dygn i Umeå klev Djurgården på flyget hem tidigt under tisdagen. Väl hemma i huvudstaden väntar semifinal 6, en match som spelas på onsdagskvällen.

Hovet är för tredje gången i rad på väg att sälja fullständigt slut på varenda stol och stämningen kommer att bli fantastisk. Seger betyder att finalplatsen är klar, men i Djurgårdslägret är man fullt medveten om den utmaning som man står inför.

– Vi har två matchbollar nu. Jag hoppas naturligtvis att vi bara behöver en, men oavsett ska vi göra allt vi kan för att vinna den här matchserien, resonerar "Garpen" och fortsätter;

– Det är full respekt för ett desperat motstånd som kommer hit med förutsättningarna klara. De måste vinna, annars är deras säsong över. Det kommer att bli en tuff match där vi måste spela vår bästa hockey i den här matchserien för att vinna.

Hannes Feldin
Huvudpartners