• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Tisdag Tis 3 December Dec
Idag 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan

Josefine Jakobsen skriver på för två nya år

29 juni 2018 11:00
Nyhet

Danskan Josefine Jakobsen gjorde 51 poäng för DIF förra säsongen och kom på en sjundeplats i den totala poängligan i SDHL. Nu är hon klar för två nya år i DIF.


– Jag trivs jättebra i Stockholm så Djurgården var prio nummer ett. Jag trivs med tjejerna i laget och vi har något bra på gång, säger Josefine Jakobsen.

Efter en skadedrabbad förstasäsong i DIF där hon inte tyckte att hon nådde sin rätta nivå, öste hon in poäng förra säsongen. Till kommande vill hon bli ännu bättre och hon känner en stark motivation inför det som komma skall. – Det är en huvudfaktor till att jag stannar kvar att vår fystränare i form av Louise Dahl gett mycket ny motivation. Jag känner mig ännu mer sugen och mer motiverad för att träna. Det blir även spännande med en coach från USA. Jag har spelat i USA och har haft amerikanska tränare tidigare.

Unde försäsongen har laget även haft mental träning i fokus med hjälp av Djurgårdens mentala rådgivare Hans Jöhnk.

– Vi har inte haft sånt förut. Det kommer betyda mycket. Vi skapar bra relationer med varandra i laget. Jag är inte den personen som står längst fram och pratar mest. Han har varit bra på det, inte tvingat någon att prata men fått en att prata. Det har varit väldigt bra för laget, att man vågar säga vad man tycker.

Djurgårdens vice VD K-G Stoppel ser Jakobsen som en viktig pusselbit för att etablera Djurgården i toppen av SDHL och stå som vinnare igen. – Det är stjärnspelare som bidrar med väldigt mycket poäng. Det är en viktig kugge för oss nu och i ett framtida lagbygge. Dessutom är hon i en bra ålder, 27 år, och det är inte alla spelare som är aktiva i den åldern. Därmed besitter hon även väldigt mycket erfarenhet.

– Hon är en spelare som ska ta stort ansvar både på och utanför isen. När hon kom till DIF efter sitt USA-äventyr hade hon första säsongen problem med skador. Men det känns bra att hon är skadefri och vi såg redan den här säsongen hur hon har levererat poängmässigt. Förväntningarna är inte mindre de kommande säsongerna, säger K-G Stoppel.